ΕΛΛΑΔΑ

Νέος συναγερμός ΤΩΡΑ στην Ανάβυσσο για μεγάλη φωτιά – Ζημιές σε σπίτια και αυτοκίνητα

Νέος συναγερμός ΤΩΡΑ στην Ανάβυσσο για μεγάλη φωτιά – Ζημιές σε σπίτια και αυτοκίνητα

Νέος συναγερμός σήμανε στην Πυροσβεστική Υπηρεσία για φωτιά που ξέσπασε λίγο μετά τις 14:00 το μεσημέρι της Πέμπτης (03/08/2017) σε δασική έκτακτη στη Λ. Αναβύσσου.

Η φωτιά ξεκίνησε από τη Λεωφόρο Αναβύσσου και Παναγούλη και καίει εντός του αστικού ιστού, στον οικισμό Φοινικιά στο Λαγονήσι.

Η δύσκολη προσπάθεια των πυροσβεστικών δυνάμεων να ελέγξουν την μεγάλη φωτιά βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, αφού εκτός από τις φλόγες έχουν να αντιμετωπίσουν και τους δυνατούς ανέμους που πνέουν στην περιοχή.

Πάντως η μεγάλη φωτιά, παρουσιάζει την τελευταία ώρα βελτίωση και φαίνεται να έχει περιοριστεί από τις πυροσβεστικές δυνάμεις.

fotia lagonisi 3

Αυτή την ώρα στο σημείο επιχειρούν 50 πυροσβέστες με 15 οχήματα, πεζοπόρο τμήμα 21 ατόμων, 12 οχήματα ΟΤΑ και 2 ελικόπτερα.

Σύμφωνα με ενημέρωση της αστυνομίας, η κυκλοφορία των οχημάτων στη λεωφόρο Αναβύσσου, από το τμήμα της λεωφόρου Καλυβίων μέχρι την Ιερά Μονή Αρκαδίου δόθηκε και πάλισ στη κλυκλοφορία, αφού είχε διακοπεί νωρίτερα λόγω της έκτασης που είχε πάρει η φωτιά.

fotia anavissos2

Εκτός από τους τρεις πυροσβέστες που έχουν διακομιστεί με εγκαύματα κυρίως στα άκρα, στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας, από τη μεγάλη πυρκαγιά που βρίσκεται σε εξέλιξη στην Ανάβυσσο, μια οικία καταστράφηκε ολοσχερώς και μια άλλη έπαθε σοβαρές ζημιές, ενώ κάηκαν και δύο οχήματα, σύμφωνα με την Πυροσβεστική.

fotia lagonisi 2
fotia lagonisi 4
fotia lagonisi copy

Τραυματίστηκαν τρεις πυροσβέστες

Σύμφωνα με τον πρώην δημοτικό σύμβουλο Σαρωνικού, Σταύρο Πετρόπουλο που βρίσκεται στην περιοχή, ένα πυροσβεστικό όχημα τυλίχθηκε στις φλόγες και κάηκε ολοσχερώς, ενώ έχουν τραυματιστεί και τρεις πυροσβέστες, οι οποίοι μεταφέρονται στο 251 Στρατιωτικό Νοσοκομείο.

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

Επίσκεψη Τόσκα στους τραυματισμένους πυροσβέστες

Ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, μαζί με τον αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος, Βασίλη Καπέλιο, επισκέπτονται αυτήν την ώρα το 251 Γενικό Νοσοκομείο, προκειμένου να ενημερωθούν σχετικά με την κατάσταση της υγείας των τριών πυορσβεστών που τραυματίστηκαν στην πυρκαγιά στην Ανάβυσσο, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, ο ένας πυροσβέστης φέρει εγκαύματα στα χέρια και τα πόδια, ο δεύτερος στο αυτί και το στέρνο και ο τρίτος στο πρόσωπο.

Αξίζει να τονιστεί ότι αυτή είναι η τρίτη πυρκαγιά που ξεσπά αυτή την εβδομάδα, στην ευρύτερη περιοχή.

Είχαν προηγηθεί πυρκαγιές τόσο τη Δευτέρα (31/08) στα Καλύβια όσο και την Τρίτη (01/08) στην Ανάβυσσο.

Ποιες άλλες περιοχές φλέγονται σήμερα

Σε εξέλιξη το μεσημέρι της Πέμπτης (03/08) βρίσκεται φωτιά που ξέσπασε σε δασική έκταση κοντά στην Εθνική Οδό Αθηνών – Πατρών.

Ο συναγερμός στην Πυροσβεστική σήμανε λίγο μετά τις 14:00 γιαπυρκαγιά που εκδηλώθηκε μεταξύ της Ακράτας και του Ξυλόκαστρου, στην περιοχή Λυκοποριά.

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

Η Πυροσβεστική δίνει μάχη με τις φλόγες και στην Ηλεία, όπου λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι της Πέμπτης (03/08), ξέσπασε φωτιά στην περιοχή Ωραία του δήμου Ήλιδας.

Επί τόπου επιχειρούν για την κατάσβεση της φωτιάς, 26 πυροσβέστες με 13 οχήματα και 7 άτομα πεζοπόρο τμήμα.

Διαβάστε εδώ περισσότερα








Σχετικές ειδήσεις