ΕΛΛΑΔΑ

«Βέλη» ιεραρχών κατά Βούτση: Οι δηλώσεις του προκαλούν το αίσθημα των Ελλήνων

«Βέλη» ιεραρχών κατά Βούτση: Οι δηλώσεις του προκαλούν το αίσθημα των Ελλήνων

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΔΙΑΒΑΖΕΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΕ ΠΑΡΑΜΟΡΦΩΤΙΚΑ ΓΥΑΛΙΑ ΛΕΝΕ ΟΙ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΕΣ

Σε παρέμβασή του ο μητροπολίτης Πατρών Χρυσόστομος χαρακτήρισε τις δηλώσεις του προέδρου της Βουλής «απαράδεκτες, κατά πάντα, και προκλητικές»

«Σε αυτές τις δύσκολες ώρες που περνάει, ο σκληρά δοκιμαζόμενος ελληνικός λαός, δεν προσφέρει τίποτε η αμφισβήτηση των πνευματικών του ριζών, της ιστορίας τους, και των παραδοσιακών αξιών» πρόσθεσε ο κ. Χρυσόστομος.

Μάλιστα επισήμανε ότι και η συγκυρία «πλήγωσε» το θρησκευτικό συναίσθημα των Ελλήνων: «Αυτές οι δηλώσεις ήδη προκάλεσαν το αίσθημα των Ελλήνων και μάλιστα πριν από μια τόσο μεγάλη θρησκευτική εορτή, όπως είναι η εορτή της Παναγίας μας».

«Οι δηλώσεις του κ. προέδρου αποτελούν θλιβερή παραφωνία παγκοσμίως, αφού σε κανένα μέρος του κόσμου δεν αμφισβητούνται η ιδιοπροσωπία και η ταυτότητά ενός Λαού και δη από τον Πρόεδρο της Βουλής» πρόσθεσε ο μητροπολίτης Πατρών Χρυσόστομος.

«Καταπέλτης» εμφανίστηκε σήμερα Πέμπτη 10/08/2017 ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος εναντίον του κ. Βούτση λέγοντας ότι διαβάζει την ιστορία με «παραμορφωτικά γυαλιά».

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο κ. Χρυσόστομος κάλεσε τον πρόεδρο της Βουλής να σταματήσει το παιχνίδι της αμφισβήτησης και της παρερμηνείας του πραγματικού ρόλου που ενυπάρχει στο τρίπτυχο «Πατρίδα – Θρησκεία – Οικογένεια».

«Πιστεύω ότι εξαιτίας μιας μεταμνημονιακής καταστάσεως που έχει δημιουργηθεί και εξαιτίας της κρίσεως και της αμφισβήτησης, θεωρώ ότι έχει ξεκινήσει μια θεσμική αποδόμηση της ελληνικής κοινωνίας και δυστυχώς και ο κύριος πρόεδρος της Βουλής διαβάζει την Ιστορία με παραμορφωτικά γυαλιά, που έχουν να κάνουν με τον λαϊκισμό και την ιδεολογία», υπογράμμισε ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας.

Και πρόσθεσε: «Ποτέ μέσα στην Ιστορία δεν αμφισβητήθηκε η ουσιαστική σχέση Ελληνικότητας και Ορθοδοξίας. Και εξαιτίας αυτής της σχέσεως, είναι μια σχέση που καθορίζει την ταυτότητα ενός λαού, χωρίς αυτό να σημαίνει σωβινισμός. Γράφτηκε μια Ιστορία και δημιουργήθηκε ένας πολιτισμός, πάνω στον οποίο στηρίχθηκε ακόμη και ο ευρωπαϊκός πολιτισμός».

Ο κ. Χρυσόστομος συμπλήρωσε πως «δεν είναι τόσο εύκολο και με τέτοια μεγάλη ευχέρεια να αμφισβητούμε αν ο λαός αυτός ή ποσοτικά κινείται πάνω από το 90%, αν ο λαός αυτός είναι Ορθόδοξος. Γιατί, εάν αρχίσουμε να αμφισβητούμε τέτοια δεδομένα, τότε αμφισβητούμε, όχι απλά την ταυτότητά μας, αλλά το ρόλο μας που παίξαμε διαχρονικά μέσα στην ίδια την οικογένεια την ευρωπαϊκή».

Σχετικές ειδήσεις