ΕΛΛΑΔΑ

Τραγική ειρωνεία – Λάσκαρη: Πέρυσι τέτοια μέρα η Ζωή αποχαιρετούσε τον Ανδρέα

Τραγική ειρωνεία – Λάσκαρη: Πέρυσι τέτοια μέρα η Ζωή αποχαιρετούσε τον Ανδρέα

Ήταν 23 Αυγούστου 2016, τέτοια ημέρα πέρυσι, όταν ο Ανδρέας Μπάρκουλης, ένας από τους εμβληματικότερους ζεν πρεμιέ του ελληνικού κινηματογράφου, έφευγε από τη ζωή.

Τραγική ειρωνεία; Με ένα μήνυμά της στο Facebook, η Ζωή Λάσκαρη, αποχαιρετούσε, τότε, τον στενό της φίλο και αγαπημένο συνεργάτη, προκαλώντας ρίγη συγκίνησης.

«Σε αποχαιρετώ αγαπημένε μου... υπήρξες το καλύτερο παιδί του ελληνικού κινηματογράφου. Αυτή τη σπάνια καλοσύνη σου που φωταγωγεί ακόμα τη ζωή μου την κρατάω σαν μονάκριβο φυλαχτό», είχε γράψει μεταξύ άλλων η Ζωή Λάσκαρη για τον Ανδρέα Μπάρκουλη.

Σχεδόν ένα χρόνο μετά, στις 18 Αυγούστου 2017, έμελλε κι εκείνη να φύγει από τη ζωή, βυθίζοντας στο πένθος την οικογένεια, τους συγγενείς, τους φίλους και τους θαυμαστές της.

Μετά τον θάνατο της αγαπημένης ηθοποιού, η χήρα του Ανδρέα Μπάρκουλη, Μαίρη, αποκάλυψε, μάλιστα, το μεγάλο μυστικό της Ζωής Λάσκαρη. Η σούπερ σταρ του ελληνικού κινηματογράφου βοηθούσε για πολλά χρόνια το παιδί του Ανδρέα, Νικόλα, συμβάλλοντας οικονομικά στο μεγάλωμά του.

«Ο Νικόλας ήταν και «παιδί» της! Τον πρωτοείδε ηλικία 2 χρόνων να τραγουδά σε μια εκπομπή στο ‘Αν θυμηθείς στο όνειρό μου’ και αμέσως επικοινώνησε μαζί μας για να μας ανακοινώσει πως επιθυμούσε να συμβάλει οικονομικά στο μεγάλωμά του.

Από εκείνη την ημέρα, λοιπόν, και για πολλά χρόνια μετά η Ζωή Λάσκαρη κατέθετε χρήματα, με τη συμφωνία αυτό να μη δημοσιοποιηθεί ποτέ. Όμως αυτή τη στιγμή δεν μπορώ να σωπάσω», ανέφερε η Μαίρη Μπάρκουλη στην εφημερίδα Espresso.

Σχετικές ειδήσεις