ΕΛΛΑΔΑ

Ο Ερυθρός Σταυρός στην κατάσβεση της πυρκαγιάς στη Ζαχάρω

Ο Ερυθρός Σταυρός στην κατάσβεση της πυρκαγιάς στη Ζαχάρω

Πεζοπόρο τμήμα αποτελούμενο από 10 Εθελοντές του Σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Περιφερειακού Τμήματος Πατρών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, με επικεφαλής την αρχηγό του, Ανδριάνα Φιλοπούλου, συμμετείχε στις προσπάθειες αντιμετώπισης δασικής πυρκαγιάς στην περιοχή της Ζαχάρως Ηλείας.

Η ομάδα των εθελοντών το απόγευμα της Κυριακής 20 Αυγούστου 2017, κατά τη διάρκεια του ταξιδιού της επιστροφής της από το νησί της Κεφαλονιάς, όπου είχε μεταβεί προς συνδρομή των εκεί πυροσβεστικών δυνάμεων, έλαβε νέα εντολή από τον πρόεδρο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Δρ. Αντώνιο Αυγερινό να μεταβεί στην περιοχή της Ζαχάρως, όπου βρισκόταν σε εξέλιξη μεγάλη δασική πυρκαγιά.

Αμέσως μετά την άφιξή της στην περιοχή, η δύναμη των Εθελοντών Σαμαρειτών και των Διασωστών, κατόπιν συνεννόησης με το Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Δυτικής Ελλάδας Αρχιπύραρχο, Κωνσταντίνο Κυριακόπουλο και το Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ηλείας Πύραρχο, Ιωάννη Πετρούτσο, ενσωματώθηκε στις δυνάμεις του Πυροσβεστικού Σώματος συνδράμοντας στην επιχείρηση της κατάσβεσης. Οι προσπάθειες συνεχίστηκαν ως αργά το απόγευμα της Δευτέρας 21 Αυγούστου 2017, οπότε η πυρκαγιά είχε τεθεί υπό πλήρη έλεγχο.

Το πεζοπόρο τμήμα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού υποστηριζόταν από ένα όχημα μεταφοράς προσωπικού και ένα όχημα 4x4, ενώ διέθετε τον απαραίτητο εξοπλισμό αυτοπροστασίας, τηλεπικοινωνιών και παροχής Πρώτων Βοηθειών.
Σημειώνεται ότι αντίστοιχος αριθμός εθελοντών βρισκόταν σε ετοιμότητα στην Πάτρα, με σκοπό την ενίσχυση της δύναμης που επιχειρούσε, εφόσον αυτό κρινόταν αναγκαίο.

Το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών Ε.Ε.Σ. Πατρών παραμένει σε διαρκή επιφυλακή, έτοιμο να προσφέρει τη βοήθεια του όπου αυτή του ζητηθεί.

Σχετικές ειδήσεις