ΕΛΛΑΔΑ

Πεδίο μάχης το υπουργείο Οικονομικών

Πεδίο μάχης το υπουργείο Οικονομικών
Ένταση και συμπλοκές σώμα με σώμα...

Σε πεδίο μάχης μετατράπηκε η είσοδος του υπουργείου Οικονομικών, το οποίο από νωρίς το πρωί βρίσκεται υπό κλοιό διαδηλωτών.

Υπάλληλοι του υπουργείου πραγματοποιούν συγκέντρωση διαμαρτυρίας, έχοντας περικυκλώσει το κτίριο της οδού Νίκης και φωνάζοντας συνθήματα κατά της τρόικας και της οικονομικής πολιτικής. Αντιδρούν για το ενιαίο μισθολόγιο, την εργασιακή εφεδρεία και τις περικοπές στους μισθούς τους.

Ένταση και συμπλοκές σώμα με σώμα επικράτησε όταν υπάλληλοι, επιχείρησαν να μπουν μέσα στο υπουργείο. Η διμοιρία των ΜΑΤ που έχει παραταχθεί στην πύλη του κτιρίου προσπάθησε να τους εμποδίσει με αποτέλεσμα να πιαστούν κυριολεκτικά στα χέρια.

Περίπου στις 13:00 το μεσημέρι, έφτασε στο υπουργείο η μηχανοκίνητη πορεία της ΠΟΕ – ΟΤΑ αποτελούμενη από διαδηλωτές, μηχανάκια και οχήματα του Δήμου.

Στο Σύνταγμα έφτασε η πορεία του ΠΑΜΕ, ενώ στην οδό Μητροπόλεως κατέληξαν οι διαδηλώσεις των εφοριακών, τελωνιακών, υπαλλήλων της Μηχανογραφικής Υπηρεσίας του υπουργείου και της Γενικής Υπηρεσίας Πληροφοριακών Συστημάτων.

Το «μπλοκ» των εφοριακών πραγματοποίησε νωρίτερα συμβολική κατάληψη του 3ου ορόφου του υπουργείου Οικονομικών.

Κλειστή παραμένει η οδός Σταδίου στο ύψους της οδού Αιόλου, η Φιλελλήνων, η λεωφόρος Αμαλίας στο ύψος της Ξενοφώντος και η Βασ. Σοφίας από Σέκερη.