ΕΛΛΑΔΑ

Έκκληση του δημάρχου Σαντορίνης στους κατοίκους: Υιοθετήστε για λίγο έναν εκπαιδευτικό!

Έκκληση του δημάρχου Σαντορίνης στους κατοίκους: Υιοθετήστε για λίγο έναν εκπαιδευτικό!

Έκκληση στους κατοίκους της Σαντορίνης να… υιοθετήσουν για λίγο έναν εκπαιδευτικό απευθύνει ο δήμαρχος του νησιού, με αφορμή τις αποκαλύψεις ότι υπάρχουν αναπληρωτές εκπαιδευτικοί που κοιμούνται σε παραλίες, καθώς αδυνατούν να καταβάλλουν τα υψηλά ενοίκια που απαιτούν οι ιδιοκτήτες.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Aegean Voice, ο Νίκος Ζώρζος κατήγγειλε πως οι δήμαρχοι γίνονται σάκοι του μποξ και τόνισε: «Είμαστε σε μια διαρκή αναζήτηση κατοικιών, έχουμε κάνει συσκέψεις επί συσκέψεων για να αντιμετωπίσουμε το θέμα. Από το υπουργείο μας λένε βοηθήστε και εμείς τους λέμε λύστε μας τα χέρια. Δεν υπάρχουν σπίτια, βρισκόμαστε σε αδιέξοδο. Κάνω έκκληση στους κατοίκους: Υιοθετήστε για λίγο έναν εκπαιδευτικό».

Ακούστε τι δήλωσε ο δήμαρχος:

Πριν μερικές ημέρες, προκλήθηκε σάλος από ρεπορτάζ του alfavita.gr που αποκάλυψε ότι ένα μέρος των αναπληρωτών εκπαιδευτικών σε νησιά, όπως η Σαντορίνη και η Μύκονος, αναγκάζονται να κοιμούνται στις παραλίες, γιατί δεν βρίσκονται σε θέση να πληρώσουν ενοίκια, που φτάνουν ακόμη και τα 750 ευρώ, για να διαμείνουν σε μικρά δωματιάκια.