ΕΛΛΑΔΑ

Μετά τον σάλο ανακαλείται η απόφαση για δωρεάν μεταπτυχιακά σε παιδιά καθηγητών

Μετά τον σάλο ανακαλείται η απόφαση για δωρεάν μεταπτυχιακά σε παιδιά καθηγητών

Σε ανάκληση της απόφασης για τη δυνατότητα παρακολούθησης μεταπτυχιακών προγραμμάτων, δωρεάν, από παιδιά καθηγητών, προχώρησε η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, μετά τη θύελλα αντιδράσεων.

Σε σημερινή της συνεδρίαση και μετά από εισήγηση του πρύτανη, Αντώνη Τουρλιδάκη, η Σύγκλητος αποφάσισε ομόφωνα την ανάκληση της απόφασης «προκειμένου να προστατεύσει το κύρος του Ιδρύματος».

Ο ίδιος ο πρύτανης, σε δηλώσεις του στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων κάνει λόγο για άδικη και αδικαιολόγητη επίθεση που δέχτηκε το Πανεπιστήμιο και για παρερμηνεία και γενίκευση της αρχικής απόφασης, «προκαλώντας έναν απίστευτο κοινωνικό αυτοματισμό». Υπογραμμίζει, δε, ότι «οι εμπλεκόμενοι καθηγητές, τους οποίους αφορούσε η απόφαση, δεν δέχτηκαν τη δυνατότητα απαλλαγής από τα δίδακτρα».

Ο κ. Τουρλιδάκης, υποστήριξε επίσης ότι η αρχική απόφαση της 26ης Ιουλίου προέβλεπε ότι η επιλογή των υποψηφίων για φοίτηση και η αξιολογική τους κατάταξη θα γινόταν με καθαρά ακαδημαϊκά κριτήρια και ότι δεν στερήθηκαν άλλοι φοιτητές τις θέσεις, ενώ ταυτόχρονα δεν στερήθηκε το Ίδρυμα από έσοδα.

Επισήμανε, τέλος, ότι «ιδιαίτερη ανησυχία για την ποιότητα της δημοκρατίας μας δημιουργεί ο κοινωνικός αυτοματισμός που δημιουργήθηκε σε βάρος του πανεπιστημίου μας», παρατηρώντας πως «μία σοβαρή συζήτηση για το πανεπιστημιακό άσυλο οφείλει να εστιάζεται, κυρίως, στην προστασία της ελευθερίας της σκέψης και της έκφρασης και των αποφάσεων που βρίσκονται στις παρυφές της πολιτικής ορθότητας».

Σχετικές ειδήσεις