ΕΛΛΑΔΑ

Βιαιοπραγίες σε βάρος καταληψιών καταγγέλλει η ΟΛΜΕ

Βιαιοπραγίες σε βάρος καταληψιών καταγγέλλει η ΟΛΜΕ
Προπηλακισμούς μαθητών που συμμετέχουν σε καταλήψεις Γυμνασίων και Λυκείων από διευθυντές σχολείων...

Προπηλακισμούς μαθητών που συμμετέχουν σε καταλήψεις Γυμνασίων και Λυκείων από διευθυντές σχολείων, υποδιευθυντές και «αγανακτισμένους» γονείς, καταγγέλλει το ΔΣ της ΟΛΜΕ.

Η ΟΛΜΕ στην ανακοίνωση της αναφέρει χαρακτηριστικά :

«Υποδιευθυντής Λυκείου στο Γαλάτσι προκάλεσε το σοβαρό τραυματισμό μαθήτριας, σε Γυμνάσιο της Αργυρούπολης, «αγανακτισμένος» γονέας κτύπησε με τον κόπτη, που κρατούσε, μαθητή που συμμετείχε σε κατάληψη. Τα κρούσματα βιαιοπραγίας σε βάρος μαθητών είναι πάμπολλα και η Ομοσπονδία μας αδυνατεί να τα καταγράψει».

Επιπλέον, η ΟΛΜΕ υπενθυμίζει στους καθηγητές ότι «οι απειλές, οι προπηλακισμοί και η σωματική βία σε βάρος μαθητών, είναι απαράδεκτες από παιδαγωγική άποψη και όσοι προβαίνουν σε τέτοιες ενέργειες δεν έχουν καμία θέση στο δημόσιο σχολείο.

Το ΔΣ της ΟΛΜΕ θεωρεί ότι ηθικά υπεύθυνο για την απαράδεκτη αυτή κατάσταση είναι το υπουργείο Παιδείας, που με την εγκύκλιο, που απέστειλε στις 20/9/2011 βαφτίζει «πρόληψη και παιδαγωγική αντιμετώπιση» την καταστολή των μαθητικών αγώνων, καλλιεργεί τον «κοινωνικό αυτοματισμό», το διαίρει και βασίλευε, επιδιώκει να στρέψει τους γονείς ενάντια στα παιδιά. Και ακόμη ονομάζει «δυσλειτουργία» τον αγώνα των μαθητών ενάντια στα προβλήματα που η ίδια η κυβέρνηση δημιούργησε».