ΕΛΛΑΔΑ

Επιχείρηση του ΣΔΟΕ: Συνελήφθη άνδρας με ναρκωτικές και διεγερτικές ουσίες

Επιχείρηση του ΣΔΟΕ: Συνελήφθη άνδρας με ναρκωτικές και διεγερτικές ουσίες

Ναρκωτικές και διεγερτικές αποκάλυψε το ΣΔΟΕ σε οικία ατόμου που συνελήφθη, κατόπιν αξιολόγησης σχετικών πληροφοριών

Καθινόνη 932 γραμματίων και άλλες διεγερτικές και ναρκωτικές ουσίες αποκάλυψαν ύστερα από έλεγχο που διενήργησαν στην οικία ατόμου στη Θεσσαλονίκη, υπάλληλοι του τμήματος Ναρκωτικών-Όπλων της περιφερειακής διεύθυνσης της Κεντρικής και Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης του Σ.Δ.Ο.Ε., με τη συνδρομή αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Αερολιμένα Θεσσαλονίκης (Δ.Α.Θ./Υ.Δ.Ν./Τ.Δ.Δ.Α.Θ.).

Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή του ο ειδικός γραμματέας του ΣΔΟΕ Σταύρος Θωμαδάκης, «το Σ.Δ.Ο.Ε., ως υπηρεσία πρόληψης και καταστολής του οργανωμένου εγκλήματος, και έχοντας εκτός των άλλων, αρμοδιότητα δίωξης και καταπολέμησης της κατοχής, διάθεσης και διακίνησης ναρκωτικών, πρόδρομων και ψυχοτρόπων ουσιών, ανταποκρίθηκε - για μία ακόμη φορά - με επιτυχία στο έργο του.

Ειδικότερα, την 14η Σεπτεμβρίου 2017 υπάλληλοι του τμήματος Ναρκωτικών-Όπλων και λοιπών ελεγχόμενων προϊόντων της Π. Δ. Κεντρικής και Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης του Σ.Δ.Ο.Ε., με τη συνδρομή αστυνομικών του τμήματος Δίωξης Αερολιμένα Θεσσαλονίκης (Δ.Α.Θ./Υ.Δ.Ν./Τ.Δ.Δ.Α.Θ) προχώρησαν μετά από αξιοποίηση πληροφοριών, στη σύλληψη ατόμου στη Θεσσαλονίκη. Η σύλληψη πραγματοποιήθηκε στην οικία του, μετά την παραλαβή δέματος το οποίο περιείχε εννιακόσια τριάντα δύο γραμμάρια της ναρκωτικής ουσίας «καθινόνη».

Στην έρευνα που ακολούθησε στην κατοικία του συλληφθέντος, με τη συνδρομή των σκύλων ανιχνευτών Iris και Hannibal του τελωνείου Ευζώνων και του τμήματος Ασφαλείας Κιλκίς αντίστοιχα, βρέθηκαν επίσης 37,75 γραμμάρια διεγερτικής ουσίας και 15,70 γραμμάρια της ναρκωτικής ουσίας «κεταμίνη», μια ζυγαριά ακριβείας και διάφορα άλλα σύνεργα. Για τον συλληφθέντα σχηματίστηκε δικογραφία, προς τον εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, για παράβαση του ν. 4139/2013 περί εξαρτησιογόνων ουσιών, και οδηγήθηκε από υπαλλήλους της υπηρεσίας μας, για να απολογηθεί ενώπιον του ειδικού ανακριτή».

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Σχετικές ειδήσεις