ΕΛΛΑΔΑ

Lamda Development: Στις δεσμεύσεις μας η ανάδειξη των αρχαιολογικών ευρημάτων

Lamda Development: Στις δεσμεύσεις μας η ανάδειξη των αρχαιολογικών ευρημάτων

Έχουν περάσει 15 μήνες από την υπογραφή του μνημονίου συνεννόησης για την επένδυση στο πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού και ακόμα δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα για την υλοποίηση του έργου.

Μπλεγμένη στα γρανάζια της γραφειοκρατίας και στις αριστερίστικες εμμονές η εταιρεία που θέλει να επενδύσει εκατομμύρια στο Ελληνικό – Δεν την έχει ενημερώσει κανείς επισήμως για τις αποφάσεις του ΚΑΣ

Ποιος όμως φταίει γι΄ αυτό;

Αν όντως ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας επιθυμεί το έργο της ανάπλασης να γίνει, στο πλαίσιο της φιλοεπενδυτικής στροφής που επιχειρεί, τότε ποιος είναι αυτός που βάζει εμπόδια στην υλοποίηση της επένδυσης, και με ποια νομιμοποίηση; Ποιος είναι αυτός που τινάζει στον αέρα μια επένδυση εκατομμυρίων; Ποιες εμμονές και με ποιες σκοπιμότητες βάζουν «φρένο» σε ένα έργο πνοής για την Αθήνα και την Ελλάδα;

Και τι δεν έχουμε ακούσει για τον πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού ότι είναι δάσος, ότι είναι αρχαιολογικός χώρος, ότι, ότι, ότι… μόνο πετρέλαιο δεν έχουν βρει ακόμα στη Βουλιαγμένης και στην Ποσειδώνος!

Τι κι αν υπάρχει συμφωνηθέν μνημόνιο κατανόησης μεταξύ της Lamda Development και του ελληνικού Δημοσίου, συνεχώς εφευρίσκονται νέα προσκόμματα που εμποδίζουν την υλοποίηση της επένδυσης. Μία από το δασαρχείο, μία από το υπουργείο Πολιτισμού, και πιο πρόσφατα από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο.

Τελικά το ΚΑΣ αποφάσισε πως είναι αρχαιολογικός χώρος 300 στρέμματα και όχι 3.000 που έλεγαν στην αρχή. Ποιος θα έπρεπε να ενημερωθεί πρώτος; Μα, προφανώς ο επενδυτής που σκοπεύει να ρίξει εκατομμύρια για την ανάπλαση του πρώην αεροδρομίου. Κι όμως, επισήμως δεν ενημέρωσε κανείς τη Lamda Development.

Σε ανακοίνωσή της η εταιρεία υπογραμμίζει πως αποτελεί δέσμευσή της η ανάδειξη των αρχαιολογικών χώρων και ζητά να ενημερωθεί για όλες τις εξελίξεις.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Lamda Development:

«Η LAMDA DEVELOPMENT S.A. πριν τοποθετηθεί στο θέμα των αποφάσεων του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου της 3/10/2017 αναμένει την επίσημη ενημέρωση σχετικά με το ακριβές περιεχόμενό τους.

Αφού μελετήσει τις αποφάσεις αυτές και τα διαγράμματα που θα τις συνοδεύουν, θα είναι σε θέση να εκτιμήσει τις επιπτώσεις στο Master Plan και στο Επιχειρηματικό Σχέδιο, παραμένοντας προσηλωμένη στα υπογεγραμμένα και κυρωμένα από το Κοινοβούλιο συμβατικά κείμενα.

Τέλος, σημειώνεται, ότι η προσπάθεια ανάδειξης των αρχαιολογικών ευρημάτων περιλαμβάνεται από την αρχή στις δεσμεύσεις της εταιρείας και επιπλέον προβλέπεται και θεσμικά τόσο από τους σχετικούς νόμους, όσο και από το Μνημόνιο συνεργασίας με το Υπουργείο Πολιτισμού, ανεξάρτητα από τις όποιες αποφάσεις οργάνων της Πολιτείας».

Το… μπαλάκι πλέον είναι στα χέρια των υπευθυνοανεύθυνων που κυβερνούν αυτό τον τόπο. Αν ο επενδυτής αποχωρήσει, όπως έχουν αποχωρήσει τόσοι και τόσοι από τη χώρα μας, υπεύθυνος θα είναι ο ίδιος ο πρωθυπουργός και η εμμονική του κυβέρνηση.

Ακολουθήστε το Newsbomb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newsbomb.gr

Ροή Ειδήσεων