ΕΛΛΑΔΑ

Απαγωγή Λεμπιδάκη - Η κατάθεση της 16χρονης: «Πρόσεξε να μην πέσουν τρίχες σου…»

Απαγωγή Λεμπιδάκη - Η κατάθεση της 16χρονης: «Πρόσεξε να μην πέσουν τρίχες σου…»

Μιχάλης Λεμπιδάκης:Ελεύθερη με περιοριστικούς όρους αφέθηκε, μετά την απολογία της στον ανακριτή, η 16χρονη, η οποία φέρεται να είχε συμμετοχή στην υπόθεση απαγωγής του Μιχάλη Λεμπιδάκη.

Η 16χρονη, η οποία κατηγορείται για άμεση συνέργεια σε απαγωγή και σε απόπειρα εκβιασμού για λήψη λύτρων, αφέθηκε ελεύθερη με τους εξής περιοριστικούς όρους:

• Απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.

• Παρουσία μία φορά το μήνα στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής της.

Επίσης, διατάχθηκε στη μητέρα της να έχει την επιμέλειά της με μεγαλύτερη προσοχή και περισσότερη φροντίδα.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με την εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος», που φέρνει στο φως της δημοσιότητας την κατάθεση της ανήλικης, ο πατέρας της την μετέτρεψε σε «αγγελιαφόρο» των απαγωγέων.

Ήταν, μάλιστα, εκείνη που, εν αγνοία της, έστειλε για χάρη των απαγωγέων το τελευταίο USB με το βίντεο, που αποδείκνυε στην οικογένεια του επιχειρηματία ότι ο Μιχάλης Λεμπιδάκης είναι ζωντανός.

«Πρόσεξε να μην πέσουν τρίχες σου ή ο ιδρώτας σου. Επίσης, θέλω να προσέξεις να μην ακουμπήσεις πουθενά. Αν σε ρωτήσει κάποιος οτιδήποτε, μην απαντήσεις», ήταν οι εντολές του μεσίτη προς την κόρη του.

Όπως είπε στις Αρχές η ανήλικη, στις 28/08/2017 ο πατέρας της την ξύπνησε και της είπε ότι ήθελε να πάνε μαζί σε μια δουλειά.

«Ο μπαμπάς μου μού είπε ότι ήθελε να πάω εγώ να αγοράσω μια κάρτα ανανέωσης χρόνου. Πριν φτάσουμε στο Σπήλι, σταματήσαμε στο δρόμο σε ένα ψιλικατζίδικο και σε ένα περίπτερο. Πριν πάω όμως και στα δύο, μου ζήτησε να μην αγοράσω κάρτα αν δω ότι το μαγαζί έχει κάμερες».

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις εξελίξεις για την υπόθεση

Σχετικές ειδήσεις