ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Σοβαρά επεισόδια μεταξύ ΜΑΤ και διαδηλωτών έξω από το Βελλίδειο (vid)

Θεσσαλονίκη: Σοβαρά επεισόδια μεταξύ ΜΑΤ και διαδηλωτών έξω από το Βελλίδειο (vid)

Eπεισόδια σημειώθηκαν έξω από το Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλονίκης μεταξύ διαδηλωτών και ΜΑΤ.

Συγκεκριμένα, μέλη του Συντονισμού Συλλογικοτήτων Θεσσαλονίκης,της ΟΚΔΕ και της Λαϊκής Ενότητας, τα οποία πραγματοποίησαν πορεία στο κέντρο της πόλης, επιχείρησαν να πλησιάσουν το Βελλίδειο, στο οποίο θα πραγματοποιήσει ομιλία ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Τότε επικράτησε ένταση, με την Αστυνομία να προβαίνει σε περιορισμένη χρήση χημικών, για να αποθήσει τους διαδηλωτές.

Συλλαλητήριο ενάντια στο συνέδριο "Thessaloniki Summit 2017", πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της Λαϊκής Ενότητας, της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, της ΟΚΔΕ και άλλων συλλογικοτήτων.

Το συλλαλητήριο πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, σε μικρή απόσταση από το «Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο», την ώρα που ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, εκφωνούσε την ομιλία του στο 2ο "Thessaloniki Summit" που διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος.

Λίγο μετά τις 7 το βράδυ, οι διαδηλωτές - σύμφωνα με την Αστυνομία γύρω στα 100 άτομα - συγκεντρώθηκαν στην Καμάρα, και στη συνέχεια κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα κατά της κυβέρνησης, των τραπεζών, των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών και της ΕΕ, πραγματοποίησαν πορεία σε κεντρικούς δρόμους. Σε κάποια στιγμή σημειώθηκε μικροένταση, όταν ομάδα διαδηλωτών επιχείρησε να προσεγγίσει το συνεδριακό κέντρο και οι αστυνομικοί τους απώθησαν, χωρίς να κάνουν χρήση χημικών. Τελικά η πορεία, μέσω της οδού Αγγελάκη κατέληξε στο σημείο εκκίνησης, στην Καμάρα και το συλλαλητήριο ολοκληρώθηκε.

Πηγή thestival -ΑΠΕ