ΕΛΛΑΔΑ

Ηλεκτρονικό εισιτήριο: Τι ισχύει από σήμερα (16/10) σε σταθμούς Μετρό και ΗΣΑΠ - Όλες οι πληροφορίες

Ηλεκτρονικό εισιτήριο: Τι ισχύει από σήμερα (16/10) σε σταθμούς Μετρό και ΗΣΑΠ - Όλες οι πληροφορίες

Άρχισε σε ολόκληρο το δίκτυο, η έκδοση τωνηλεκτρονικών εισιτηρίωνκαι καρτώνπου φέρνει νέα εποχή στιςμετακινήσεις των επιβατών με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Τους φακέλους των πολιτών με τα στοιχεία τους και τα υπόλοιπα δικαιολογητικά παραλαμβάνουν από σήμερα, Δευτέρα (16/10), όλοι οι σταθμοί του δικτύου του Μετρό και του ΗΣΑΠ (γραμμές 1, 2, και 3).

Κατόπιν, οι προσωποποιημένες ηλεκτρονικές κάρτες θα τους αποστέλλονται με το ταχυδρομείο σε εύλογο χρόνο στη διεύθυνση που θα δηλώσουν είτε της οικίας τους, είτε της εργασίας τους. Στη συνέχεια θα μπορούν να φορτίσουν τις κάρτες σε όποιο εκδοτήριο ή μηχάνημα επιθυμούν.

Η διαδικασία αυτή θα συμβάλει στην ταχύτερη έκδοση και αντικατάσταση των σημερινών, περίπου 300 χιλιάδων χάρτινων καρτών, που χρησιμοποιούν οι πολίτες στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Τι πρέπει να περιλαμβάνει ο ανοικτός φάκελος

1. Μια πρόσφατη φωτογραφία τύπου ταυτότητας ή διαβατηρίου

2. Φωτοτυπία εγγράφου από το οποίο θα πιστοποιείται ο ΑΜΚΑ

3. Φωτοτυπία του στελέχους μαζί με το μηνιαίο κουπόνι μηνός Οκτωβρίου 2017 ή προηγούμενου μήνα εντός του έτους 2017.

4. Εκτύπωση της Αίτησης – QR CODE που εκδίδεται μέσω της ιστοσελίδας του ΟΑΣΑ (www.athenacard.gr)

Εξωτερικά του φακέλου θα αναγράφεται από τον πολίτη το ονοματεπώνυμο και η επιθυμητή διεύθυνση ταχυδρόμησης της προσωποποιημένης κάρτας (οδός, αριθμός, πόλη, ταχυδρομικός κώδικας).

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Στο ηλεκτρονικό εισιτήριο και στην απρόσωπη ηλεκτρονική κάρτα, ο επιβάτης μπορεί, επί του παρόντος, να προμηθευτεί τα εξής προϊόντα:

Όσον αφορά στο πολλαπλό ηλεκτρονικό εισιτήριο, ATHENA.TICKET, διατίθεται το πακέτο των 10 + 1 εισιτηρίων, όπου το 1 εισιτήριο είναι δωρεάν, το πακέτο των 5 διαδρομών του 1,40 ευρώ (συνολικής αξίας 7 ευρώ), ακόμη το ημερήσιο εισιτήριο των 4,5 ευρώ, το πενθήμερο εισιτήριο των 9 ευρώ, το τουριστικό εισιτήριο των 3 ημερών για όλα τα μέσα (περιλαμβάνει 1 διαδρομή από και προς το αεροδρόμιο) των 22 ευρώ, τα εισιτήρια προς το αεροδρόμιο, κ.λπ.

Σημειώνεται ότι προς το παρόν η επαναφόρτιση του ηλεκτρονικού εισιτηρίου με το κόμιστρο της μίας διαδρομής δεν είναι εφικτή. Οι επιβάτες που επιθυμούν να ανανεώσουν το ATHENA.TICKETέχουν τη δυνατότητα για απλές διαδρομές να το φορτίσουν με ένα από τα πακέτα των 5 διαδρομών ή των 10+1.

Δυνατότητα όμως επαναφόρτισης με την απλή διαδρομή του 1,40 ευρώ δίνει αυτή τη στιγμή η απρόσωπη κάρτα, απρόσωπη ATHENA.CARD, την οποία για να προμηθευτεί ο επιβάτης θα πρέπει την πρώτη φορά να τη «γεμίσει» με τα 5 εισιτήρια, συνολικής αξίας 7 ευρώ. Αυτή είναι και η ειδοποιός διαφορά των δύο προϊόντων. Αξίζει να αναφερθεί ότι η απρόσωπη «έξυπνη» κάρτα αποθηκεύει χρηματική αξία μικρότερη της μηνιαίας κάρτας, δηλαδή των 30 ευρώ, καθώς εάν απολεσθεί δεν αποζημιώνεται.

Η κύρια διαφορά μεταξύ τους είναι ότι η απρόσωπη «έξυπνη» κάρτα αποθηκεύει και χρηματική αξία.

Η ανώνυμη ATH.ENA CARD είναι:

  • Ακριβώς η ίδια με την προσωποποιημένη αλλά χωρίς κανένα στοιχείο του κατόχου πάνω της.
  • Μπορεί να την φορτίσει ο επιβάτης με προϊόντα κομίστρου διάρκειας απο ένα εισιτήριο των 90 λεπτών έως και εισιτήριο 5 ημερών. Κατά την πρώτη αγορά πρέπει να φορτιστεί με πακέτο 5 ή 11 εισιτηρίων των 90 λεπτών ή χρηματικό ποσό τουλάχιστον 10 ευρώ. Δεν υπάρχουν διαθέσιμα μειωμένα εισιτήρια.
  • Εκδίδεται από όλα τα εκδοτήρια. Δεν απαιτείται κανένα δικαιολογητικό.
  • Η επαναφόρτιση γίνεται σε εκδοτήριο ή αυτόματο μηχάνημα.

Προσωποποιημένη ηλεκτρονική κάρτα (προσωποποιημένη ATH.ENA Card)

Η προσωποποιημένη ATH.ENA Card θα υποκαταστήσει τις υφιστάμενες μηνιαίες, τριμηνιαίες, εξαμηνιαίες και ετήσιες κάρτες του ΟΑΣΑ, τα μειωμένα και τα ελευθέρας.

Η προσωποποιημένη ATH.ENA Card απευθύνεται σε όσους:

  • Χρησιμοποιούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς καθημερινά ή πολύ συχνά
  • Είναι δικαιούχοι μειωμένου κομίστρου ή δωρεάν μετακίνησης
  • Δεν χρησιμοποιούν τις συγκοινωνίες πολύ συχνά αλλά θέλουν να έχουν τη δυνατότητα να αντικαταστήσουν το εισιτήριο σε περίπτωση που χαθεί




Σχετικές ειδήσεις