ΕΛΛΑΔΑ

Νέες γιάφκες και συνεργούς του 29χρονου αναζητούν οι Αρχές - Το σακίδιο που τον «πρόδωσε»

Νέες γιάφκες και συνεργούς του 29χρονου αναζητούν οι Αρχές - Το σακίδιο που τον «πρόδωσε»

Σήμερα το μεσημέρι αναμένεται να απολογηθεί ενώπιον του Εφέτη Ανακριτή αρμόδιου για υποθέσεις τρομοκρατίας ο 29χρονος που είναι κατηγορούμενος για την αποστολή δεμάτων με εκρηκτικούς μηχανισμούς στον πρώην πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο και σε αξιωματούχους στο εξωτερικό.

Στα εγκληματολογικά εργαστήρια μεταφέρθηκαν όλα τα ευρήματα από τη γιάφκα της οδού Αλκαμένους.

Δακτυλικά αποτυπώματα και DΝΑ ίσως προδώσουν και άλλα μέλη της οργάνωσης, ενώ στο μικροσκόπιο των Αρχών έχουν μπει κινητά τηλέφωνα, ένα λάπτοπ, κάρτες μνήμης, αλλά και USB. Από την μέχρι στιγμής έρευνα στο κρησφύγετο της πλατείας Αττικής έχουν βρεθεί πολλά ρούχα για διαφορετικά άτομα, κάτι που δείχνει ότι έμεναν και άλλοι εκεί.

Τα στελέχη της Αντιτρομοκρατικής ευελπιστούν μέσα από τις φωτογραφίες και τις πλαστές ταυτότητες να λάβουν πληροφορίες ακόμα και για συνεργούς του 29χρονου.

Το σακίδιο που τον «πρόδωσε»

Το σακίδιο που κουβαλούσε ο 29χρονος κατασκευαστής των τρομοπακέτων, όταν συνελήφθη για πρώτη φορά το 2011 σε επεισόδια γύρω από το Πολυτεχνείο, ήταν στην ουσία αυτό που οδήγησε τους αστυνομικούς στον εντοπισμό και τη σύλληψή του, όπως μεταδίδει το cnn.gr.

Όπως αποκαλύφθηκε, οι αστυνομικοί είχαν πάρει το 2011 δείγμα DNA από το σακίδιο και το είχαν αφήσει στη βάση δεδομένων. Όμως ο νεαρός δεν μπορούσε να φανταστεί ότι οι Αρχές είχαν κάνει μια τέτοια κίνηση και πίστευε ότι παρέμενε άγνωστος για την ΕΛΑΣ.

Όταν λοιπόν πριν λίγους μήνες βρέθηκαν τα τρομοπακέτα στο κέντρο διαλογής των ΕΛΤΑ στο Κρυονέρι, εντόπισαν πάνω στους φακέλους γενετικό υλικό που ταυτοποιήθηκε με το DNA στο σακίδιο και λίγο αργότερα με το DNA που βρέθηκε πάνω στον παγιδευμένο φάκελο του εξερράγη στα χέρια του Λουκά Παπαδήμου.

Μάλιστα, σύμφωνα πάντα με το cnn.gr, οι αξιωματικοί της αντιτρομοκρατικής άρχισαν να ερευνούν στενά τη ζωή του 29χρονου και διαπίστωσαν ότι από την ημέρα που εντάχθηκε στην «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς» χάθηκε από τα στέκια του, χρησιμοποιούσε σπάνια κινητό τηλέφωνο ενώ στις διαδρομές που έκανε, εφάρμοζε όλους τους συνωμοτικούς κανόνες. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι αστυνομικοί τον έβλεπαν να αλλάζει συνεχώς διαδρομές και μέσα μαζικής μεταφοράς όταν ήθελε να πάει κάπου, ενώ ακόμα και για τη διαδρομή που ακολουθούσε για το σπίτι του φρόντιζε πάντα να αλλάζει δρομολόγια.

Οι Αρχές θεωρούν ότι τουλάχιστον δυο ακόμη άνδρες είναι συνεργοί του 29χρονου οι οποίοι δεν αποκλείεται να έχουν επίσης νοικιάσει κρησφύγετα ή και αυτοκίνητα με πλαστά στοιχεία.

Εντοπίστηκε και δεύτερη γιάφκα

Όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, ο Γιατζόγλου είχε νοικιάσει διαμέρισμα στα Εξάρχεια μέσω ίντερνετ, για πέντε μέρες και συγκεκριμένα για το χρονικό διάστημα από 26 έως 31 Οκτωβρίου 2017.

Σε νομότυπη έρευνα που έγινε σήμερα το πρωί στο διαμέρισμα, βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, και κατασχέθηκαν φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής, κινητό τηλέφωνο και είδη ρουχισμού.

Οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής εκτιμούν πως ο 29χρονος νοίκιασε προσωρινά και βιαστικά το διαμέρισμα, για να μεταφέρει τον οπλισμό και τα άλλα αντικείμενα που βρέθηκαν στην κατοχή του, από το κρησφύγετο της οδού Αλκαμένους, έξω από το οποίο συνελήφθη.

Σχετικές ειδήσεις