ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Ραγδαίες εξελίξεις: Ο 29χρονος ετοίμαζε νέο «χτύπημα» – Τα τρομοδέματα και οι επόμενοι στόχοι

Ραγδαίες εξελίξεις: Ο 29χρονος ετοίμαζε νέο «χτύπημα» – Τα τρομοδέματα και οι επόμενοι στόχοι

Νέα στοιχεία στην υπόθεση τρομοκρατίας μετά τη σύλληψη του 29χρονου στην Αθήνα Ετοίμαζε νέο χτύπημα; Φέρεται να ήταν μέλος από το 2016 της οργάνωσης «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» - Οι σημειώσεις της Πόλας Ρούπα «μίλησαν» και για τον 29χρονο φερόμενο τρομοκράτη

Νέες αποκαλύψεις για τη δράση του 29χρονου, ο οποίος συνελήφθη το πρωί του Σαββάτου (28/10/2017) στην Αθήνα, κατηγορούμενος την αποστολή τρομοδεμάτων στον πρώην πρωθυπουργό, Λουκά Παπαδήμο και σε αξιωματούχους της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Δείτε ΕΔΩ το χρονικό της επίθεσης στον Λουκά Παπαδήμο

Η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία επιχειρεί να «χαρτογραφήσει» τους συνεργούς τους, αλλά και τις επόμενες κινήσει τους. Οι άνδρες της Αντιτρομοκρατικής εκτιμούν πως ο 29χρονος, ο οποίος φέρεται να είχε σχέση με το σύνολο των ένοπλων οργανώσεων τις νεοτρομοκρατίας, προετοίμαζε νέο χτύπημα. Τουλάχιστον αυτό συμπεραίνουν από τις χειρόγραφες σημειώσεις που βρήκαν στη γιάφκα της πλατείας Αττικής, εκεί όπου συνελήφθη.

Μάλιστα, πληροφορίες αναφέρουν ότι στο συγκεκριμένο διαμέρισμα στην οδό Αλκαμένους, βρέθηκαν διευθύνσεις με υποψήφιους μελλοντικούς στόχους αποστολής τρομοφακέλων, οι περισσότεροι από τους οποίους ήταν αμερικανικού ενδιαφέροντος.

Ωστόσο, οι άνδρες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας εξετάζουν ακόμη και το ενδεχόμενο τα εκρηκτικά που εντοπίστηκαν στη γιάφκα να προορίζονται για κάποιο «χτύπημα» στην Αθήνα.

Παράλληλα, οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. εξετάζουν προσεκτικά τα κρυπτογραφημένα δεδομένα που βρέθηκαν στο φορητό υπολογιστή του.

Βαρύ κατηγορητήριο για τον 29χρονο: «Αποφάσισες να σκοτώσεις τον Παπαδήμο»

Βαριές κατηγορίες απήγγειλε ο Εισαγγελέας σε βάρος του 29χρονου που συνελήφθη το Σάββατο. Σύμφωνα με την ποινική δίωξη, οι ενέργειές του «είναι δυνατόν να βλάψουν τη χώρα».

Η νέα δικογραφία που σχηματίστηκε για τον 29χρονο περιλαμβάνει έξι κατηγορίες για τις οποίες ο κατηγορούμενος θα απολογηθεί σε τακτικό ανακριτή την Τετάρτη το μεσημέρι μετά από προθεσμία που ζήτησε και έλαβε.

Η ποινική δίωξη που ασκήθηκε εναντίον του αφορά : Συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, τρομοκρατικές πράξεις προμήθειας και κατοχής εκρηκτικών υλών με σκοπό τη χρήση τους σε πρόκληση κοινού κινδύνου και τρομοκρατικές πράξεις για παράνομη κατοχή πιστολιών, πυρομαχικών και εκρηκτικών υλών με σκοπό τον παράνομο εφοδιασμό οργανώσεων. Σύμφωνα με τη δίωξη, οι πράξεις αυτές «τελέστηκαν με τρόπο σε έκταση και υπό τις συνθήκες που είναι δυνατόν να βλάψουν σοβαρά τη χώρα με σκοπό να εκφοβίσουν έναν πληθυσμό και να βλάψουν τις θεμελιώδεις συνταγματικές, πολιτικές και οικονομικές δομές της χώρας».

Αναλυτικά, οι δικαστικές Αρχές αποδίδουν στον 29χρονο την επίθεση με παγιδευμένο φάκελο σε βάρος του πρώην πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου και συγκεκριμένα του καταλογίζουν ότι «έχοντας αποφασίσει ευρισκόμενοι σε ήρεμη ψυχική κατάσταση να σκοτώσεις τον πρώην Πρωθυπουργό της Ελλάδος και Πρόεδρο της Ακαδημίας Αθηνών Λουκά Παπαδήμο, λογικά αφού είχες κατασκευάσει αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό τον απέστειλες εντός φακέλου προς τον προαναφερόμενο πρώην πρωθυπουργό προκειμένου με την έκρηξη που θα προκαλούνταν από την διάνοιξη του να του επιφέρεις τον θάνατο».

Το λάθος που έσωσε τον Λουκά Παπαδήμο

Στο κατηγητήριο επισημαίνεται, όπως αναφέρουν πληροφορίες, πως η εγκληματική ενέργεια σε βάρος του πρώην πρωθυπουργού δεν ολοκληρώθηκε από αίτια «εξωτερικά» και συγκεκριμένα επισημαίνεται πως η «έκρηξη δεν ήταν μεγάλης ισχύος εξαιτίας λανθασμένου υπολογισμού ως προς την αναλογία της εκρηκτικής ύλης και έγκαιρης παροχής ιατρικής βοήθειας στον Λουκά Παπαδήμο και τους δύο ακόμα επιβαίνοντες στο όχημα».

Επιπλέον η δίωξη αφορά και στις κατηγορίες της πλαστογραφίας με σκοπό την τέλεση τρομοκρατικών πράξεων, διακεκριμένης περίπτωσης κλοπής από κοινού και κατ´επάγγελμα και διακίνησης ναρκωτικών.

Πιθανότατα μετά την απολογία του 29χρονου στον τακτικό ανακριτή η νέα δικογραφία θα διαβιβαστεί στο Εφετείο ώστε να συσχετιστεί με αυτήν για τα παγιδευμένα με εκρηκτικά δέματα.

Στον Εισαγγελέα μαζί με τον 29χρονο οδηγήθηκε και ακόμη ένας συλληφθείς στο πλαίσιο της έρευνας των Αρχών, για τον οποίο έχει σχηματιστεί ξεχωριστή δικογραφία που δεν αφορά τρομοκρατικές ενέργειες αλλά για πλημμεληματικού βαθμού κατηγορία σχετικά με κατοχή κροτίδων .

Δείτε ΕΔΩ σχετικά

Τα ευρήματα στη γιάφκα

Οκτώ πλαστές ταυτότητες, 2 πιστόλια διαμετρήματος 9mm και 300 φυσίγγια, καθώς και πλαστικό τάπερ, με ολόκληρο ωρολογιακό εκρηκτικό μηχανισμό, χωρίς εκρηκτική ύλη, βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, στην κατοχή του 29χρονου που συνελήφθη το Σάββατο, από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, στην πλατεία Αττικής. Ο 29χρονος κατηγορείται για την αποστολή φακέλου παγιδευμένου με εκρηκτικά στον πρώην πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο, που είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό του, καθώς και δεμάτων - βομβών με διάφορους αποδέκτες σε ευρωπαϊκές χώρες.

tromokratia1

Σύμφωνα με την Αστυνομία, στην κατοχή του συλληφθέντα (έφερε ταξιδιωτικούς σάκους, τσαντάκι μέσης και σακούλα σκουπιδιών), βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, αναλυτικά:

•8 πλαστές ταυτότητες

•2 πιστόλια διαμετρήματος 9mm και 300 φυσίγγια

•Πλαστικό τάπερ με ολόκληρο ωρολογιακό εκρηκτικό μηχανισμό χωρίς εκρηκτική ύλη

•Δοχείο, βάρους 3310 γραμμαρίων, με άγνωστη στερεή ουσία

•Δοχείο, βάρους 8830 γραμμαρίων, με άγνωστη στερεή ουσία, πιθανώς ζελατινοδυναμίτιδα

•3 τεμάχια, βάρους 200 γραμμαρίων έκαστο, στερεάς ουσίας, πιθανώς TNT

•Πλήθος πυροκροτητών (κοινών και ηλεκτρικών), φυτιλιών, κροτίδων και ηλεκτρικών σπίρτων

•Φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής

•Φάκελοι επιστολών και αυτοκόλλητες μηχανογραφημένες ετικέτες

•3 συσκευές αποθήκευσης ψηφιακών δεδομένων (USB)

•2 πλαστικά επιτραπέζια ρολόγια

•2 ξύλινα μανταλάκια, στο σημείο κλεισίματος των οποίων υπήρχαν προσαρμοσμένες 2 μεταλλικές πινέζες

•Πλαστικό μανταλάκι, με επικολλημένο κομμάτι χαρτιού με άγνωστη στερεή ουσία

•Συσκευασίες με ράβδους σιλικόνης, πιστόλι σιλικόνης, συσκευασίες κόλλας, μονωτικές ταινίες και πλήθος μπαταριών και εργαλείων (κόφτες, πένσες, μέτρα κ.λπ.)

•Τεμάχια χαρτονιού με διαγραμμίσεις

•Φορητή συσκευή μέτρησης τάσης ρεύματος

•2 κινητά τηλέφωνα, 5 πακέτα σύνδεσης κινητής τηλεφωνίας και 5 κάρτες μνήμης

•61,7 γραμμάρια ινδικής κάνναβης

•Το χρηματικό ποσό των 840 ευρώ

tromokratia2

Παράλληλα, σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία στην πλατεία Αττικής, από την οποία βγήκε ο 29χρονος, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: Κινητό τηλέφωνο, φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής, κάρτα sim, πλήθος εναυσματικών φιτιλιών κροτίδων και πλαστικό δοχείο με ποσότητα υγρού.

tromokratia3

Δείτε εδώ τις φωτογραφίες από τα ευρήματα

Με πληροφορίες από: Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων

Σχετικές ειδήσεις