ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Άφρισε το συντριβάνι του Λευκού Πύργου

Θεσσαλονίκη: Άφρισε το συντριβάνι του Λευκού Πύργου

Τραβούσαν φωτογραφίες οι περαστικοί

Με αφρούς γέμισε το συντριβάνι στην πλατεία του Λευκού Πύργου το πρωί της Πέμπτης.

Επιτήδειοι είχαν ρίξει σαμπουάν με αποτέλεσμα το συντριβάνι να πλημμυρίσει από τους αφρούς.

Για «αχαρακτήριστη συμπεριφορά» κάνει λόγο ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων και Περιβάλλοντος, Θανάσης Παππάς σε ανακοίνωση που εξέδωσε για το συγκεκριμένο περιστατικό.

«Το περιστατικό με τα "παιχνίδια" ορισμένων με σαμπουάν σε κεντρικά σιντριβάνια του Δήμου Θεσσαλονίκης καταδεικνύει ότι η παραβατικότητα επιδρά αποφασιστικά στην απαξίωση των δημόσιων υποδομών» τονίζει ο κ. Παππάς.

«Η απόθεση πάσης φύσεως οικοδομικών και οικιακών αποβλήτων στα πεζοδρόμια, οι εκτεταμένες φθορές στη δημοτική περιουσία (κτίρια, πάρκα, παιδικές χαρές κ.ά.), ο βανδαλισμός σιντριβανιών και τα συνθήματα – βρωμιές σε όλους τους χώρους, ανάγονται πλέον σε μείζονα προβλήματα που συνοδεύουν την αστική διαβίωση» προσθέτει και υπογραμμίζει «για το λόγο αυτό, συντονισμένα και αποφασιστικά, όλοι οι αρμόδιοι φορείς πρέπει να συμβάλλουν στην πάταξη αυτών των φαινομένων, που ως πλημμυρίδα κατακλύζουν τη δημόσια ζωή και επιβάλλουν μια άλλη «αισθητική», στον αντίποδα μιας πόλης με ευταξία και λειτουργική επάρκεια».

«Δεν αρκούν οι προθέσεις και δράσεις του Δήμου, αλλά απαιτούνται μείζονες παρεμβάσεις από τη συντεταγμένη πολιτεία» καταλήγει ο αντιδήμαρχος.

Σχετικές ειδήσεις