ΕΛΛΑΔΑ

Κακοκαιρία: Εικόνες «Αποκάλυψης» από τη θεομηνία που έπληξε τη Δυτική Αττική

Κακοκαιρία: Εικόνες «Αποκάλυψης» από τη θεομηνία που έπληξε τη Δυτική Αττική

Κακοκαιρία: Δραματικές ώρες για τους κατοίκους της Νέας Περάμου, Μάνδρας και Μαγούλας καθώς η φονική κακοκαιρία που πλήττει από τα ξημερώματα της Τετάρτης (15/11) την περιοχή έχει προκαλέσει τεράστιες καταστροφές.

Οι εικόνες που έρχονται από τη Δυτική Αττική είναι αποκαρδιωτικές, χείμαρροι υπερχείλισαν και τεράστιοι όγκοι νερού και λάσπης παρέσυραν τα πάντα. Δεκάδες σπίτια πλημμύρισαν, ενώ αυτοκίνητα παρασύρθηκαν από τα ορμητικά νερά. Δυστυχώς, λίγο μετά τις 9.30 επιβεβαιώθηκαν οι χειρότεροι φόβοι, καθώς σύμφωνα με την ανακοίνωση της Πυροσβεστικής, δύο άτομα στη Μάνδρα έχασαν τη ζωή της από τη σφοδρή κακοκαιρία. Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόκειται για μια γυναίκα ηλικίας περίπου 75-80 ετών που εντοπίστηκε νεκρή στην οδό Κοροπούλη και για έναν υπερήλικο.

Δείτε βίντεο από τις καταστροφές:

Δραματικές ώρες έζησαν στα αυτοκίνητά τους εγκλωβισμένοι οδηγοί που ανέβηκαν μέχρι και στις οροφές των οχημάτων τους για να σωθούν.

Καρέ - καρέ η δραματική διάσωση επιβατών λεωφορείου

Σοκάρουν οι φωτογραφίες από λεωφορείο που παγιδεύτηκε στα ορμητικά νερά στον ανισόπεδο κόμβο του Θριασίου.

leoforeio8

Οι πυροσβέστες χρειάστηκαν μάλιστα να σπάσουν το τζάμι για να βγάλουν τους επιβάτες. Οδηγός και επιβάτες άρχισαν να καλούν σε βοήθεια και ευτυχώς σώθηκαν μετά την έγκαιρη κινητοποίηση της πυροσβεστικής που αποδείχθηκε σωτήρια.

leoforeio7

Δείτε αποκλειστικά βίντεα από το Newsbomb.gr

Από περίπου τις 3.30 τα ξημερώματα έως τις εννέα το πρωί η Πυροσβεστική έχει δεχθεί τουλάχιστον 200 κλήσεις για παροχή βοήθειας και απάντληση υδάτων.

Δεκάδες είναι οι μαρτυρίες κατοίκων της περιοχής που αναφέρουν ότι είναι εγκλωβισμένοι μέσα στα σπίτια τους, με το νερό να ξεπερνά σε κάποια σημεία το 1.5 μέτρο.

Συγκλονιστική είναι και η μαρτυρία μιας κατοίκου της περιοχής στην εκπομπή του ANT1, που αναφέρει ότι από τα ξημερώματα η οικία της έχει πλημμυρίσει και η οικογένειά της βρίσκεται εγκλωβισμένη, την ώρα που το νερό ξεπερνά τους 50 πόντους στο εσωτερικό του σπιτιού.

Σοκαριστικές στιγμές έζησαν και πολλοί οδηγοί που εγκλωβίστηκαν στα αυτοκίνητα τους. Όπως περιγράφει κάτοικος που για πολλή ώρα παρέμενε εγκλωβισμένος μέσα στο όχημα του, το νερό κατέβαινε από το βουνό με μεγάλη ορμή.

Η Νέα Πέραμος και η Μάνδρα κυριολεκτικά «πνίγηκαν» από τα νερά. Βίντεο από το Facebook, κατοίκου της περιοχής σοκάρει. Όπως θα δείτε στις εικόνες τα αυτοκίνητα παρασύρονται από τα νερά σαν να ήταν βάρκες, ενώ το ύψος του νερού ξεπερνά τα δύο μέτρα:

Σχετικές ειδήσεις