ΕΛΛΑΔΑ

Κάλυμνος: Οι τελευταίες φρικτές στιγμές του 21χρονου φοιτητή - Σύρθηκε για να σωθεί

Κάλυμνος: Οι τελευταίες φρικτές στιγμές του 21χρονου φοιτητή - Σύρθηκε για να σωθεί

Τα όσα αποκάλυψε η ιατροδικαστική εξέταση για τις τελευταίες στιγμές του 21χρονου φοιτητή που έχασε τη ζωή του σε απόκρημνη περιοχή της Καλύμνου είναι δραματικά. Αν και αρχικά η πρώτη εκτίμηση των Αρχών έκανε λόγο για δολοφονία, ωστόσο τα ευρήματα του ιατροδικαστή έφεραν τη μεγάλη ανατροπή. Ο θάνατος του φοιτητή ήταν ένα τρομακτικό δυστύχημα.

Οι λεπτομέρειες που αποκάλυψε ο ιατροδικαστής είναι σοκαριστικές, ο Νίκος Χατζηπαύλου είχε ένα βασανιστικό τέλος. Όπως αναφέρθηκε σε εκπομπή του STAR, ο φοιτητής φαίνεται ότι ανέβηκε σε ένα ψηλό σημείο του βουνού, στην προσπάθειά του, όμως, να σκαρφαλώσει, πιθανότατα γλίστρησε και έπεσε σε ένα σημείο χτυπημένος πολύ άσχημα. Τα χτυπήματά του ήταν τόσο σοβαρά που δεν του επέτρεπαν να κινηθεί.

Ο σοβαρός τραυματισμός του έγινε την πρώτη μέρα της εξαφάνισης του, την Κυριακή. Έπειτα, σύμφωνα πάντα με STAR, ο Νίκος Χατζηπαύλου προσπάθησε να συρθεί για να καλέσει σε βοήθεια. Ωστόσο, μία ημέρα αργότερα, άρχισε να εξαντλείται, με αποτέλεσμα να αφήσει την τελευταία του πνοή.

Αν και αρχικά είχε ακουστεί η εκτίμηση ότι το άψυχο σώμα του δεν κατάφερε τόσες ημέρες να βρεθεί επειδή παρασύρθηκε από τους χειμάρρους που δημιούργησαν οι καταρρακτώδεις βροχές στην Κάλυμνο, το ενδεχόμενο αυτό απομακρύνεται σύμφωνα με το STAR, καθώς η μόνη μέρα που έβρεξε στην Κάλυμνο ήταν την Κυριακή (την πρώτη ημέρα δηλαδή της εξαφάνισης του) και όχι τις άλλες ημέρες.

Το χρονικό της τραγωδίας

Ο Νίκος Χατζηπαύλου εξαφανίστηκε την Κυριακή 19 Νοεμβρίου. Τότε, είχε φύγει από το σπίτι των γονιών του για μια βόλτα με το ποδήλατο. Το δυστύχημα που του κόστισε τη ζωή συνέβη πιθανότατα την ίδια μέρα. Ωστόσο, σύμφωνα με τον ιατροδικαστή ο θάνατός του προήθλε μία ημέρα αργότερα.

Ο 21χρονος φοιτητής που ζούσε και σπούδαζε στην Αθήνα είχε πάει στην Κάλυμνο, για δει τη μητέρα του, η οποία είναι μόνιμα διορισμένη καθηγήτρια στο νησί. «Μαμά πάω μια βόλτα με το ποδήλατο και επιστρέφω» ήταν τα τελευταία λόγια του 21χρονου Νικόλα Χατζηπαύλου, που ξεκίνησε να πάει μια βόλτα με το ποδήλατό του, το πρωί της Κυριακής 19 Νοεμβρίου.

Η μητέρα του, από την πρώτη στιγμή έτρεξε στην αστυνομία για να δηλώσει την εξαφάνιση του παιδιού της, αφού για ώρες ο 21χρονος δεν είχε δώσει σημεία ζωής.

Πηγή φωτογραφιών: STAR

Δείτε τι είπε ο ιατροδικαστής στον ANT1

Σχετικές ειδήσεις