ΕΛΛΑΔΑ

Απίστευτο: Έκλεβαν τους συγγενείς των νεκρών!

Απίστευτο: Έκλεβαν τους συγγενείς των νεκρών!
Υπόθεση υπεξαίρεσης χρημάτων στο δήμο Θεσσαλονίκης...

Απίστευτο και όμως ελληνικό! Ανακαλύφθηκε υπόθεση πλαστογραφίας παραστατικών και υπεξαίρεσης χρημάτων του δήμου Θεσσαλονίκης στο χώρο των νεκροταφείων του δήμου Θεσσαλονίκης.

Η υπόθεση, στην οποία εμπλέκεται γνωστό γραφείο κηδειών της πόλης, έπεσε στην αντίληψη της δημοτικής Αρχής, όταν από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου ζητήθηκε από συγγενείς θανόντος να καταβάλουν χρεωστούμενες εισφορές για την παράταση του χρόνου ταφής του ενταφιασμένου συγγενή τους.

Οι συγγενείς, ωστόσο, παρουσιάζοντας και τα σχετικά παραστατικά, επέμειναν πως είχαν πράγματι καταβάλει το απαιτούμενο ποσό.

Όμως η αρμόδια υπηρεσία των κοιμητηρίων δεν είχε καταχωρημένο το σχετικό ποσό στο ταμείο της, ενημέρωσε αρμοδίως την δημοτική αρχή και, έπειτα από έλεγχο, διαπιστώθηκε πως επρόκειτο για πλαστά παραστατικά που ουδεμία σχέση έχουν με τον δήμο Θεσσαλονίκης.

Ο δήμαρχος της πόλης, κ. Γιάννης Μπουτάρης, διέταξε τη διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης (ΕΔΕ) για τη διερεύνηση τυχόν ευθυνών υπαλλήλων του Δήμου, ενώ ενημέρωσε αρμοδίως το ΣΔΟΕ για την ύπαρξη πλαστών διπλοτύπων είσπραξης και πλαστογραφίας σφραγίδων και υπογραφών του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Εξάλλου, ο κ. Μπουτάρης θα καταθέσει μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.