ΕΛΛΑΔΑ

Εισαγγελική έρευνα για τις καταγγελίες Κουσελά

Εισαγγελική έρευνα για τις καταγγελίες Κουσελά
Αντικείμενο εισαγγελικής έρευνας αποτελούν πλέον οι απίστευτες καταγγελίες που αγγίζουν μέχρι και το Μέγαρο Μαξίμου...

Αντικείμενο εισαγγελικής έρευνας αποτελούν πλέον οι απίστευτες καταγγελίες που αγγίζουν μέχρι και το Μέγαρο Μαξίμου του πρώην υφυπουργού Οικονομικών, Δημήτρη Κουσελά για τους φοροφυγάδες.

Σύμφωνα με τις επίμαχες καταγγελίες οι οποίες προκάλεσαν την άμεση παρέμβαση του Οικονομικού Εισαγγελέα Γρήγορη Πεπόνη δίνοντας εντολή για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης εδώ και μήνες είχε παραδοθεί (και στον πρωθυπουργό) λίστα με 3.800 φυσικά πρόσωπα που οφείλουν τουλάχιστον ένα εκατομμύριο ευρώ έκαστος στο Δημόσιο, αλλά η υπόθεση «πάγωσε».

Όπως κατήγγειλε στην κυβερνητική επιτροπή ο πρώην υφυπουργός Οικονομικών, Δημήτρης Κουσελάς αυτός ήταν ο λόγος που έφυγε από την κυβέρνηση. Δηλαδή, ότι ήθελε να «χτυπήσει» τους μεγάλους οφειλέτες του Δημοσίου, κάτι που έθεσε εις γνώση του πρωθυπουργού, αλλά η υπόθεση δεν προχώρησε.

Η αφορμή για την εκτόξευση των εν λόγω καταγγελιών δόθηκε, όταν ο βουλευτής άσκησε κριτική στον Ευάγγελο Βενιζέλο, γιατί το οικονομικό επιτελείο δεν καταφέρνει να αντιμετωπίσει τη φοροδιαφυγή.

Σε ιδιαίτερο έντονο ύφος και φανερά οργισμένος, ο Ευάγγελος Βενιζέλος του απάντησε “Εγώ είμαι υπουργός τρεις μήνες. Εσύ ειδικά δεν θα έπρεπε να το λες αυτό. Εσύ τι έκανες όταν ήσουν σε αυτό το Υπουργείο;”

Τότε, ο Δημήτρης Κουσελάς αιφνιδίασε τους πάντες λέγοντας ότι έφυγε από την κυβέρνηση γιατί ενώ είχε στα χέρια του λίστα με 3.800 οφειλέτες του Δημοσίου για ποσά άνω του 1.000.000 ευρώ για τον καθένα, άμεσα εισπράξιμα, γεγονός που είχε θέσει υπόψη του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, δεν κατέστη δυνατόν να τους «χτυπήσει».

Μάλιστα, ο ίδιος εμμένοντας στις καταγγελίες που προκάλεσαν τεράστια αίσθηση, διευκρίνισε σε δημοσιογράφους ότι δεν πρόκειται για τη λίστα μεγαλοοφειλετών που έδωσε πρόσφατα στη δημοσιότητα το Υπουργείο Οικονομικών και που περιλαμβάνει «φαληρημένα» (μη εισπράξιμα) ποσά.