ΕΛΛΑΔΑ

Δείτε πώς θα κινηθούν τα Μέσα Μεταφοράς τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά

Δείτε πώς θα κινηθούν τα Μέσα Μεταφοράς τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά

Στην περίπτωση που θέλετε να κινηθείτε χρησιμοποιώντας τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς,την περίοδο των εορτών,θα πρέπει να είστε προσεκτικοί, λόγω των αλλαγών στα δρομολόγια.

Δείτε πώς θα κινηθούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά

Ο ΟΑΣΑ ανακοίνωσε πως στις 25 και 26 Δεκεμβρίου 2017 θα ισχύσει πρόγραμμα δρομολογίων Κυριακής και αργιών για τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ.

Το ίδιο ακριβώς θα ισχύσει και την 1η και 6η Ιανουαρίου.

Στις 02/01/2018 ημέρα Τρίτη θα εφαρμοστεί πρόγραμμα δρομολόγησης «Σαββάτου» με τις ακόλουθες ιδιαιτερότητες:

– Θα δοθεί ιδιαίτερη βαρύτητα σε επιμέρους ανάγκες γραμμών (πρώτα δρομολόγια 05:00, ειδικά δρομολόγια κ.τ.λ.).

– Οι γραμμές του αεροδρομίου θα λειτουργήσουν με το προγραμματισμένο πρόγραμμα των 7-ημερών.

– Το Σάββατο 31.12.2016, παραμονή Πρωτοχρονιάς, τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ θα αποσύρονται στα αμαξοστάσια σταδιακά από τις 22.00.

Τι ισχύει με το εορταστικό ωράριο των καταστημάτων

Μοναδικές αργίες για τους εργαζόμενους στα καταστήματα θα είναι τα Χριστούγεννα και η επομένη των Χριστουγέννων. Τα εμπορικά, δηλαδή, θα παραμείνουν κλειστά τη Δευτέρα και την Τρίτη. Στη συνέχεια, από την Τετάρτη έως την Παρασκευή ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών έχει προτείνει ωράριο λειτουργίας από τις 9:00 το πρωί έως τις 9:00 το βράδυ.

Το εορταστικό ωράριο καταστημάτων αναλυτικά

Φέτος τα εμπορικά καταστήματα σε όλη τη χώρα μπορούν να ανοίξουν από τις 11 το πρωί έως τις 8 το βράδυ. Την Κυριακή 31 Δεκεμβρίου μπορούν επίσης να είναι ανοιχτά. Σκοπός είναι οι καταναλωτές να πραγματοποιήσουν τις αγορές τους κατά τη διάρκεια των γιορτών.

Τις καθημερινές τα καταστήματα θα είναι ανοικτά έως τις 9 το βράδυ. Τα Σάββατα θα είναι ανοικτά έως τις 6 το απόγευμα.

Αλλάζουν τα δεδομένα για την Κυριακή 31 Δεκεμβρίου

Για την Κυριακή 31 Δεκεμβρίου διαφοροποιείται ο Εμπορικός Σύλλογος Αθήνας. Προτείνει στα καταστήματα να ανοίξουν – την ίδια ώρα όπως σε όλη την Ελλάδα – στις 11 το πρωί. Αλλά να κλείσουν στις 5 το απόγευμα. Σε άλλες περιφέρειες οι εμπορικοί σύλλογοι προτείνουν λειτουργία των καταστημάτων έως τις 6 το απόγευμα.

Τα μεγάλα εμπορικά καταστήματα και οι αλυσίδες καταστημάτων θα παραμείνουν ανοικτά τις καθημερινές έως τις 9 το βράδυ. Τα Σάββατα θα λειτουργούν έως τις 8 το βράδυ. Για τις Κυριακές προτείνεται να είναι ανοικτά από τις 11 το πρωί έως και τις 8 το βράδυ.

Κλειστά θα είναι τα καταστήματα την ημέρα των Χριστουγέννων και στις 26 Δεκεμβρίου, τη Δευτέρα 1η Ιανουαρίου 2018 και την Τρίτη 2 του μήνα.

Κάποιες μεγάλες εμπορικές αλυσίδες έχουν ανακοινώσει ότι θα παραμείνουν κλειστές και στις 6 Ιανουαρίου 2018.

Σχετικές ειδήσεις