ΕΛΛΑΔΑ

Απεργούν πανελλαδικά οι οικοδόμοι σήμερα, Παρασκευή (12/1)

Απεργούν πανελλαδικά οι οικοδόμοι σήμερα, Παρασκευή (12/1)

Με επίσημη ανακοίνωσή τους, δηλώνουν ότι επέλεξαν με δυναμικό τρόπο να απαντήσουν στα «αντεργατικά μέτρα που προωθεί ασταμάτητα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ για να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις της μεγαλοεργοδοσίας». Γίνεται λόγος για «νέο αντεργατικό οδοστρωτήρα, με δεκάδες μέτρα», ώστε να κλείσει η 3η «αξιολόγηση».

Το συνδικάτο των οικοδόμων επισημαίνει ότι η κυβέρνηση «μέσα στις γιορτές των Χριστουγέννων ψήφισε νόμο που ποινικοποιεί τον αγώνα όσων προσπαθούν να γλιτώσουν το σπίτι τους από τα νύχια των τραπεζιτών και της εφορίας. Τώρα, φέρνει νομοσχέδιο για διευκόλυνση των πλειστηριασμών με ηλεκτρονική διαδικασία, ιδιωτικοποιήσεις οργανισμών, που θα φέρουν νέες επιβαρύνσεις στις πλάτες των εργατικών, λαϊκών οικογενειών, νέες περικοπές σε συντάξεις, επιδόματα, ακόμα πιο άγρια φορολογία. Χαρακτηρίζει δε «κερασάκι στην αντεργατική θύελλα το ξήλωμα του δικαιώματος στην απεργία». «Όσο κι αν προσπαθούν να ξεγελάσουν με τα ψέματά τους, οι εργάτες γνωρίζουν ότι οι αντεργατικοί νόμοι δεν θα ακυρωθούν επειδή η κυβέρνηση εξαγγέλλει με τυμπανοκρουσίες την «έξοδο» από την κρίση και την έναρξη μιας «δίκαιης ανάπτυξης».

Το συνδικάτο βάλει και κατά των πλειοψηφιών της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ «που αρνούνται την κήρυξη απεργίας μπροστά στον αντεργατικό οδοστρωτήρα και το πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης, στηρίζοντας, χωρίς να κρατάνε κανένα απολύτως πρόσχημα, την αντιλαϊκή πολιτική ακόμη και τώρα που χτυπιέται το πιο ιερό δικαίωμα των εργαζομένων, η απεργία. Αποδεικνύουν για μία ακόμη φορά ότι είναι κομμάτι του μαύρου μετώπου των δυνάμεων του κεφαλαίου, που έχουν βάλει τη ζωή των εργαζομένων στο εκτελεστικό απόσπασμα». Στο πλαίσιο αυτό, το συνδικάτο δηλώνει ότι «με απεργία απαντάμε στην όξυνση της επίθεσης, στα σχέδια για το χτύπημα του δικαιώματος στην απεργία. Εντείνουμε τις προσπάθειές μας στους χώρους δουλειάς για να έχουμε αυξήσεις στα μεροκάματα, βελτίωση των όρων δουλειάς και ασφάλισης, μέτρα προστασίας της υγείας και της ζωής μας».

Σχετικές ειδήσεις