ΕΛΛΑΔΑ

Άνοιξε η αυλαία για τις χειμερινές εκπτώσεις

Άνοιξε η αυλαία για τις χειμερινές εκπτώσεις

Θετικά φαίνεται να ανταποκρίνονται οι πολίτες στην σημερινή, επίσημη έναρξη των χειμερινών εκπτώσεων. Άνθρωποι κάθε ηλικίας κυκλοφορούν από το πρωί στους εμπορικούς δρόμους του κέντρου της Αθήνας, είτε κάνοντας βόλτα για έρευνα αγοράς, είτε κρατώντας σακούλες με ψώνια. Οι εκπτώσεις θα διαρκέσουν μέχρι και την Τετάρτη, 28 Φεβρουαρίου.

Το Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ ΜΠΕ) βρέθηκε σήμερα στην αγορά, για να παρακολουθήσει την πρώτη ημέρα της κίνησης, που «ξεκινάει περισσότερο από το μεσημέρι της πρώτης ημέρας, με αποκορύφωμα την πέμπτη και έκτη ημέρα. Δηλαδή Πέμπτη, Παρασκευή και Σάββατο θα έχει περισσότερο κόσμο», όπως αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Κωνσταντίνος, υπεύθυνος σε μαγαζί με αξεσουάρ στην Ερμού.

«Ο μέσος όρος των εκπτώσεων κυμαίνεται γύρω στο 30%. Υπάρχουν προϊόντα που μπορεί να είναι στο 10% και κάποια άλλα σε έκπτωση μεγαλύτερη από 30%. Το χρονικό διάστημα είναι αρκετά μεγάλο και μέσα σε αυτό πιστεύω θα ανταποκριθεί ικανοποιητικά ο κόσμος» ανέφερε ο ίδιος.

Από την πλευρά του, ο κ. Γιώργος, πωλητής σε κατάστημα υποδημάτων, υποστηρίζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι «προς το παρόν υπάρχει ενδιαφέρον κυρίως από τις μεγαλύτερες ηλικίες».

Η κυρία Άννα, υπεύθυνη σε κατάστημα ένδυσης, υποστήριξε κι εκείνη με τη σειρά της ότι «υπάρχει πάντα κινητικότητα μετά τις γιορτές, κυρίως λόγω και των ονομαστικών εορτών που ακολουθούν μέσα στον Ιανουάριο. Ο κόσμος είναι αρκετά προσεκτικός στις αγορές του και κοιτάζει να αγοράσει ό,τι πιο οικονομικό βρει. Ωστόσο, η ανταπόκριση των πολιτών θα φανεί περισσότερο μετά την Παρασκευή και κυρίως την Κυριακή».

Για την έναρξη των εκπτώσεων μίλησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και η Ελένη που βγήκε σήμερα για μια μικρή έρευνα αγοράς. «Είναι μια καλή ευκαιρία να αγοράσουμε προϊόντα σε καλύτερη τιμή απ΄ ότι αν δεν ήταν σε έκπτωση. Σίγουρα είναι μια καλή ευκαιρία τόνωσης της αγοράς, ειδικά σε μια εποχή που όλοι μας είμαστε πιο προσεκτικοί, λόγω της οικονομικής κατάστασης που βιώνουμε. Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένη και έχω ήδη προγραμματίσει κάποιες αγορές που θα κάνω» υπογράμμισε η νεαρή κοπέλα.

Ικανοποιημένος από τις εκπτώσεις και ο κ. Κώστας, που βρίσκεται για διακοπές στην Αθήνα και πέρασε κι εκείνος με τη σειρά του σήμερα μια βόλτα από τα καταστήματα. «Οι εκπτώσεις είναι αρκετά καλές, ωστόσο θα μπορούσαν να ήταν ακόμα πιο χαμηλές οι τιμές», αναφέρει χαρακτηριστικά στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Τέλος, υπενθυμίζεται ότι τα καταστήματα μπορούν να ανοίξουν προαιρετικά την πρώτη Κυριακή κατά την έναρξη της χρονικής περιόδου των εκπτώσεων, δηλαδή την Κυριακή, 14 Ιανουαρίου 2018, με ωράριο από ώρα 11:00 έως ώρα 20:00.

Σχετικές ειδήσεις