ΕΛΛΑΔΑ

Η εφεδρεία «ναρκοθετεί» την απονομή Δικαιοσύνης

Η εφεδρεία «ναρκοθετεί» την απονομή Δικαιοσύνης

Προ των ευθυνών της φέρνει της την κυβέρνηση ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Ιωάννης Τέντες, αφού όπως επισημαίνει, η εργασιακή εφεδρεία σε συνδυασμό με την κατάργηση οργανικών θέσεων αδειάζει την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, αλλά και τις Εισαγγελίες Εφετών και Πρωτοδικών της χώρας από δικαστικούς υπαλλήλους, με αποτέλεσμα τα σχεδιαζόμενα μέτρα για την ταχύτερη απονομή της Δικαιοσύνης να μείνουν στα… χαρτιά.

Με έγγραφό του, προς τον υπουργό Δικαιοσύνης κ. Μ. Παπαιωάννου, το οποίο κοινοποιείται στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Οικονομικών κ. Ε. Βενιζέλο και τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Δημήτρη Ρέππα, ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός της χώρας κάνει λόγο για επικίνδυνη μείωση του προσωπικού στις γραμματείες των Εισαγγελιών και των Δικαστηρίων.

Αδειάζουν τα δικαστήρια

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο έγγραφο τονίζεται ότι με την εφαρμογή του μέτρου της εφεδρείας ένας σημαντικός αριθμός δικαστικών υπαλλήλων (συμπεριλαμβανομένων και των δικαστικών επιμελητών) που υπηρετούν στις Εισαγγελικές αρχές της χώρας θα αποχωρήσουν, ενώ όπως προβλέπεται από το υπό ψήφιση νομοσχέδιο οι σχετικές οργανικές θέσεις θα καταργηθούν.

Αυτή τη στιγμή από τις 5.690 οργανικές θέσεις δικαστικών υπαλλήλων που προβλέπονται για τις Εισαγγελίες της χώρας, είναι καλυμμένες μόνον οι 4.220, ενώ παραμένουν κενές 1.466, οι οποίες θα καταργηθούν.Στην Γραμματεία της Εισαγγελίας του ΑΠ, θα φύγουν λόγω εφαρμογής του μέτρου 3 έως 7 υπάλληλοι σε σύνολο περίπου 30 υπαλλήλων.