ΕΛΛΑΔΑ

Σαλταρίσματα… Αντιδημοκρατισμού

Σαλταρίσματα… Αντιδημοκρατισμού

Τραμπουκισμοί από τους… συνδικαλιστές που απειλούν να διασπείρουν χολέρα και πανώλη στην Αθήνα.

Ένταση, επεισόδια, προπηλακισμοί και ξύλο συνέθεσαν το σκηνικό της συνεδρίασης της ΚΕΔΚΕ, την Πέμπτη το πρωί στα γραφεία της Επιτροπής.

Στο χώρο πραγματοποιούνταν οι αρχαιρεσίες για την εκλογή νέου προεδρείου της ΚΕΔΚΕ, αλλά οι εργαζόμενοι είχαν στήσει μπλόκο στους δημάρχους από νωρίς το πρωί.

Οι διαδηλωτές εισέβαλαν στο κτίριο, φωνάζοντας συνθήματα κατά του μνημονίου, αποδοκίμασαν τους δημάρχους και εκσφενδόνισαν αντικείμενα, με αποτέλεσμα να διακοπεί η συνεδρίαση.

«Κόκκινο πανί» για τους συνδικαλιστές αποτέλεσε ο δήμαρχος Συκεών Σίμος Δανιηλίδης, ο οποίος προπηλακίστηκε επειδή ζήτησε την παρέμβαση του εισαγγελέα για να ανοίξει η χωματερή της Φυλής για να αντιμετωπιστεί η αποπνικτική κατάσταση που επικρατεί στους δρόμους της Αθήνας.

Οι εργαζόμενοι όρμησαν προς τον Δήμαρχο, του επιτέθηκαν φραστικά, τον προπηλάκισαν, ενώ του φόρεσαν κουκούλα και του πέταξαν μπουκάλια με νερό.

Από την οργή των διαδηλωτών δεν γλίτωσε ούτε ο Δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, ο οποίος τρομοκρατημένος από την επίθεση που δέχτηκε με καφέδες και νερά προσπάθησε να φύγει από το κτίριο.