Μεταθέσεις στρατιωτικών: Αλλάζουν τα μόρια – Τι προβλέπει υπουργική απόφαση

Newsbomb

Μεταθέσεις στρατιωτικών: Αλλάζουν τα μόρια – Τι προβλέπει υπουργική απόφαση

Σημαντικές αλλαγές που, σύμφωνα με τους στρατιωτικούς κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση, προβλέπει απόφαση του υπουργείου Εθνικής Άμυνας για τα μόρια των στελεχών, αλλά και για τις μεταθέσεις εξωτερικού.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η υπουργική απόφαση προβλέπει αλλαγές στα μόρια για ακριτικές φρουρές που μέχρι τώρα ήταν αδικημένες.

Για παράδειγμα, όσα στελέχη υπηρέτησαν Σάμο, διαπίστωσαν ότι έπαιρναν τα ίδια μόρια με κάποιο συνάδελφό τους που υπηρετούσε σε σαφώς πιο “εύκολες φορυρές”. Αυτές οι περιπτώσεις διορθώνονται με την νέα υπουργική απόφαση που προσπαθεί τουλάχιστον να είναι δικαιότερη και πιο ορθολογική.

Παρέμβαση γίνεται και για την μοριοδότηση των στελεχών που έχουν αποκτήσει μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών και μέσω μορίων θα “επιβραβεύονται” γι΄ αυτό.

Άλλη μία ρύθμιση έχει να κάνει με τις γυναίκες των Ενόπλων Δυνάμεων. Μέχρι τώρα προβλεπόταν ότι οι γυναίκες μετά από την γέννηση του παιδιού τους είχαν δικαίωμα τοποθέτησης σε φρουρά της επιλογής τους. Αυτό επεκτείνεται και για γυναίκες οι οποίες υιοθετούν παιδί.

Τι αλλάζει στις μεταθέσεις εξωτερικού; Εκτός από το γεγονός ότι γίνονται πιο αυστηρά τα κριτήρια που έχουν να κάνουν με την γνώση ξένης ή ξένων γλωσσών, το σημαντικότερο είναι ότι ο χρόνος υπηρεσίας που δικαιούνται τα στελέχη για υπηρεσία στο εξωτερικό αυξάνεται από 72 σε 80 μήνες.

Με πληροφορίες από: pentapostagma.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

TOP ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved