ΕΛΛΑΔΑ

Στο υπουργείο Εργασίας οι σχολικές καθαρίστριες (pics)

Στο υπουργείο Εργασίας οι σχολικές καθαρίστριες (pics)

Στους δρόμους βγήκαν σήμερα Δευτέρα οι καθαρίστριες που απασχολούνται στα σχολεία της χώρας, διαμαρτυρόμενες για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες εργάζονται.

Πανελλαδική 24ωρη απεργία και συγκέντρωση στο υπουργείο Εργασίας πραγματοποιούν σήμερα (12/02), οι σχολικές καθαριστρίες διεκδικώντας καλύτερες εργασιακές συνθήκες καθώς όπως περιγράφουν ζουν έναν εργασιακό μεσαίωνα με πενιχρές αμοιβές δουλεύοντας χωρίς ωράρια και κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες.

Όπως δηλώνουν βιώνουν εκβιασμούς για απόλυση κάθε φορά που διεκδικούν σεβασμό και αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας. Όπως τόνισε στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, η Χριστίνα Καραμαλίκη πρόεδρος του Σωματείου Πειραιά, «διεκδικούμε νέες προσλήψεις γιατί το υπάρχον προσωπικό δεν επαρκεί».

Δείτε στη gallery του Newsbomb.gr, φωτογραφίες από την κινητοποίηση

Επίσης, όπως αναφέρει η ΟΙΥΕ στην ανακοίνωσή της, διεκδικούν πλήρη και σταθερή εργασία με συμβάσεις αορίστου χρόνου με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα και επαναφορά του συνόλου στα βαρέα (ΒΑΕ). Αντιπροσωπία της Ομοσπονδίας συναντάται με εκπροσώπους του υπουργείου Εργασίας. Στη συγκέντρωση βρίσκεται και η ΛΑΕ με επικεφαλής τον Παναγιώτη Λαφαζάνη.

Ρoή Ειδήσεων