ΕΛΛΑΔΑ

Ίμια: Η ανακοίνωση του Λιμενικού για το «θερμό» επεισόδιο που έστησαν οι Τούρκοι

Ίμια: Η ανακοίνωση του Λιμενικού για το «θερμό» επεισόδιο που έστησαν οι Τούρκοι

Το Λιμενικό Σώμα εξέδωσε το μεσημέρι της Τρίτης (13/02) ανακοίνωση, αναφορικά με την απρόκλητη και απαράδεκτη επίθεση που δέχτηκε το σκάφος «090» από την τουρκική ακταιωρό «Umut» στη θαλάσσια περιοχή ανοικτά των Ιμίων.

Η ανακοίνωση αναφέρει τα ακόλουθα:

«Περί ώρα 23:40 χθες, στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά των Ιμίων, εντός ελληνικών χωρικών υδάτων, τουρκική ακταιωρός πραγματοποίησε επικίνδυνους ελιγμούς κατά παράβαση των Διεθνών Κανόνων Αποφυγής Συγκρούσεων και προσέκρουσε στην πρυμναία αριστερή πλευρά του Πλοίου Ανοικτής Θαλάσσης (Π.Α.Θ.) “090” του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, το οποίο εκτελούσε διατεταγμένη περιπολία στην περιοχή.

Από τη σύγκρουση προκλήθηκαν υλικές ζημιές στο Π.Α.Θ. Λ.Σ – ΕΛ.ΑΚΤ. “090”, ενώ δεν υπήρξε τραυματισμός μέλους πληρώματος. Το εν λόγω Π.Α.Θ. αποκτήθηκε με χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με σκοπό την επιτήρηση των θαλασσίων ελληνικών και ευρωπαϊκών συνόρων».

Δείτε επίσης:

Διαβάστε εδώ αναλυτικότερα για το περιστατικό αλλά και για τις προκλητικές δηλώσεις του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ενάντια σε Ελλάδα και Κύπρο

Σχετικές ειδήσεις