ΕΛΛΑΔΑ

Φυλακές Κορυδαλλού: Εκτονώθηκε μετά από πέντε ώρες η ένταση

Φυλακές Κορυδαλλού: Εκτονώθηκε μετά από πέντε ώρες η ένταση

Ένταση επικράτησε στις φυλακές Κορυδαλλού το πρωί του Σαββάτου (24/02) για περίπου πέντε ώρες, όταν κρατούμενοι αντέδρασαν στην επιχείρηση των ΕΚΑΜ για τη μεταγωγή του Κωνσταντίνου Γιαγτζόγλου, ο οποίος κατηγορείται για συμμετοχή στην αποστολή τρομοπακέτων σε ευρωπαίους αξιωματούχους αλλά και τον Λουκά Παπαδήμο.

ΟΙ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΙ ΑΡΝΟΥΝΤΑΝ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ ΣΤΑ ΚΕΛΙΑ ΤΟΥΣ

Σύμφωνα με πληροφορίες, κρατούμενοι της Α και Δ πτέρυγας που διαμαρτύρονταν, πήραν τα κλειδιά από τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους και κατέλαβαν του χώρους της φυλακής.

Επισήμως, το υπουργείο Δικαιοσύνης διέψευδε πως οι κρατούμενοι είχαν στην διάθεσή τους κλειδιά.

Ο 29χρονος κρατούμενος είχε μεταχθεί από τις φυλακές Λάρισας στις οποίες κρατείται, στον Κορυδαλλό, προκειμένου να δώσει το «παρών» σε δίκη που επρόκειτο να διεξαχθεί στην Αθήνα, για παλαιότερη υπόθεση. Η δίκη αναβλήθηκε και ο Γιαγτζόγλου άρχισε απεργία πείνας, με αίτημα να παραμείνει στις φυλακές Κορυδαλλού.

Ωστόσο μετά από διαπραγματεύσεις των Αρχών με τους κρατούμενους φαίνεται πως βρέθηκε λύση και ο Κωνσταντίνος Γιαγτζόγλου επιστρέφει στις φυλακές Κορυδαλλού.

Σύμφωνα με ανακοίνωση των κρατουμένων σε site του αντιεξουσιαστικού χώρου το υπουργείο Δικαιοσύνης δεσμεύτηκε για την επάνοδο του Γιαγτζόγλου στον Κορυδαλλό, ενώ έγινε δεκτός και ο προκαταρκτικός όρος των κρατούμενων να μην υπάρξουν πειθαρχικά.

Παράλληλα, σήμερα το μεσημέρι ομάδα περίπου 70 ατόμων διαμαρτυρήθηκε έξω από το υπουργείο Δικαιοσύνης για τα διαδραματιζόμενα στις φυλακές Κορυδαλλού. Κατά την αποχωρησή τους, σημειώθηκε ένταση και έγιναν προσαγωγές.

Σχετικές ειδήσεις