ΕΛΛΑΔΑ

Προβλήματα στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» - Δεκάδες ακυρώσεις πτήσεων και καθυστερήσεις

Προβλήματα στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» - Δεκάδες ακυρώσεις πτήσεων και καθυστερήσεις

Προβλήματα με καθυστερήσεις και ακυρώσεις πτήσεων καταγράφονται στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης, λόγω της χαμηλής νέφωσης.

Μεγάλος αριθμός δρομολογίων πραγματοποιήθηκε, ωστόσο έξι πτήσεις έχουν ακυρωθεί μέχρι αυτή την ώρα.

«Ακυρώθηκαν τέσσερις πτήσεις από Αθήνα για Θεσσαλονίκη, οι 102, 104, 108 και η 109, όπως επίσης μία πτήση της Cobalt 724/5 από τη Λάρνακα και μία της Transavia από το Άμστερνταμ», ανέφερε ο υπεύθυνος επικοινωνίας της Fraport Greece, Γιάννης Παπάζογλου.

Σύμφωνα με τον κ. Παπάζογλου, οι δυσχέρειες οφείλονται στην χαμηλή νέφωση και μόνο, αφού όλες οι υπηρεσίες του αεροδρομίου είναι έτοιμες για το ενδεχόμενο χιονόπτωσης και παγετού.

«Το αεροδρόμιο είναι έτοιμο να αντιμετωπίσει χιονοπτώσεις. Έχουν γίνει και οι απαραίτητες ασκήσεις ετοιμότητας για την αντιμετώπιση χιονόπτωσης. Δεν θα έχουμε κανένα θέμα εκτός αν το φαινόμενο είναι σφοδρό», ανέφερε ο κ. Παπάζογλου.

Οι επιβάτες μπορούν να ενημερώνονται μέσω της ιστοσελίδας του αεροδρομίου (www.skg-airport.gr/el/) για τις διαφοροποιήσεις στο πρόγραμμα των πτήσεων ή να απευθύνονται για ενημέρωση στις αεροπορικές εταιρείες.

Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους του Περιφερειακού Μετεωρολογικού Κέντρου Μακεδονίας, στη Θεσσαλονίκη, η χαμηλή νέφωση θα διατηρηθεί και πιθανότατα θα επιδεινωθεί το φαινόμενο, από την περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας.

Πηγή: Αθηναϊκό -Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων

Σχετικές ειδήσεις