ΕΛΛΑΔΑ

Υπόθεση Σαουδική Αραβία – «Επίθεση» του ταξίαρχου που αποστράτευσαν στον Καμμένο

Υπόθεση Σαουδική Αραβία – «Επίθεση» του ταξίαρχου που αποστράτευσαν στον Καμμένο

Θύελλα αντιδράσεων έχει προκαλέσει η αποστρατεία του ταξίαρχου Μισαήλ Παπαδάκη, ο οποίος είχε φέρει στο φως τη σκανδαλώδη υπόθεση με την πώληση βλημάτων στη Σαουδική Αραβία.

Ο αξιωματικός που αποκάλυψε το σκάνδαλο με την πώληση βλημάτων θα προσβάλει την αποστρατεία του

Η αντιπολίτευση καταγγέλλει εκδικητική απομάκρυνση ενός ανώτατου αξιωματικού που υπερασπίστηκε το δημόσιο συμφέρον και καταλογίζει στην κυβέρνηση απόπειρα ελέγχου των Ενόπλων Δυνάμεων.

Μετά από αυτή την κίνηση, ο κ. Παπαδάκης δεν εμφανίζεται πρόθυμος να παραδώσει αμαχητί τα όπλα και εξετάζει ήδη, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «ΤΑ ΝΕΑ» τις νομικές διαδικασίες για να προσβάλει την απόφαση.

Σημειώνεται ότι η αποστρατεία του ταξίαρχου Τεχνικού Μισαήλ Παπαδάκη έγινε κατά τις ετήσιες κρίσεις των Ενόπλων Δυνάμεων έπειτα από απόφαση του Συμβουλίου Αρχηγών Γενικών Επιτελείων (ΣΑΓΕ). Ωστόσο, ο Παπαδάκης – που αποχωρεί με το βαθμό του υποστράτηγου όπως αποφάσισε το ΣΑΓΕ – είναι ο μοναδικός από τους ταξίαρχους Τεχνικού που αποπέμπεται, ενώ η αποστρατεία του δεν συνοδεύεται από κάποιον ιδιαίτερο σχολιασμό ή αιτιολογία.

Από το περιβάλλον του τονιζόταν ότι η αποστρατεία του υπήρξε «στοχευμένη» και ήταν αποτέλεσμα της προαγωγής κάποιου άλλου ανώτατου αξιωματικού που θα τον υποσκέλιζε στη στρατιωτική επετηρίδα.

Πηγές του Πενταγώνου, πάντως, απέφευγαν την Κυριακή (04/03/2018) να σχολιάσουν στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ» την αποστρατεία του ταξίαρχου Παπαδάκη και να απαντήσουν ποια ήταν τα κριτήρια με τα οποία το Συμβούλιο Αρχηγών αποφάσισε την αποπομπή του.

«Πρόκειται για απόφαση του ΣΑΓΕ και τα στοιχεία υπάρχουν στον φάκελό του» ανέφεραν χαρακτηριστικά.

Το θερμό επεισόδιο με τον Πάνο Καμμένο

Υπενθυμίζεται ότι ο ταξίαρχος Μισαήλ Παπαδάκης είχε βρεθεί στο «μάτι του κυκλώνα», όταν, ως πρώην επικεφαλής γραφείου της Γενικής Διεύθυνσης Εξοπλισμών του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, είχε θερμό επεισόδιο με τον Πάνο Καμμένο, ο οποίος έφτασε στο σημείο να καλέσει φρουρούς να τον συλλάβουν!

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος είχε ζητήσει τη σύλληψη του ταξίαρχου, θεωρώντας ότι ο Έλληνας αξιωματικός υπονόμευε το deal της πώλησης πυρομαχικών στη Σαουδική Αραβία, που μπορούσε να ανέλθει στο ποσό των 64 εκατ. ευρώ, μία κίνηση από πλευρά του υπουργού που είχε προκαλέσει αίσθηση. Στην ουσία, ο ταξίαρχος είχε χαλάσει τα σχέδια του Πάνου Καμμένου.

Σχετικές ειδήσεις