ΕΛΛΑΔΑ

Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός: Ορκίστηκαν οι νέοι εθελοντές Νοσηλευτικής στη Σπάρτη (pics)

Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός: Ορκίστηκαν οι νέοι εθελοντές Νοσηλευτικής στη Σπάρτη (pics)

Σαράντα οκτώ νέοι εθελοντές και εθελόντριες Νοσηλευτικής του Περιφερειακού Τμήματος Σπάρτης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, ορκίστηκαν και παρέλαβαν τα πτυχία τους την Κυριακή (04/03/2018), στην κατάμεστη αίθουσα του Σαϊνοπούλειου Πολιτιστικού Κέντρου.

Παράλληλα, δόθηκαν προαγωγές σε 25 εθελοντές και εθελόντριες Νοσηλευτικής για την πολυετή προσφορά τους.

Στην τελετή παρευρέθηκαν οι πρόεδροι των Περιφερειακών τμημάτων Σπάρτης και Καλαμάτας, Δημοσθένης Ματάλας και Αντώνιος Μαδούρος αντίστοιχα, η Τομεάρχης Νοσηλευτικής Ε.Ε.Σ. Παρασκευή Φελέκη, καθώς και εκπρόσωποι των πολιτικών, στρατιωτικών, διοικητικών, δικαστικών και αστυνομικών αρχών της πόλης. Επίσης, το «παρών» έδωσε αντιπροσωπεία της νέας προσωρινής διοίκησης του οργανισμού, με επικεφαλής τον πρόεδρο Αλέξη Αλεξανδρή. Ο κ. Αλεξανδρής στην ομιλία του δήλωσε ιδιαίτερα χαρούμενος και βαθιά συγκινημένος για την απόφαση των νέων εθελοντών και εθελοντριών να ενταχθούν στην ερυθροσταυρική οικογένεια του Τομέα Νοσηλευτικής, «προσφέροντας πολύτιμες εθελοντικές υπηρεσίες», κυρίως στον τομέα της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας. Επίσης, υποσχέθηκε ότι θα συμβάλει καθοριστικά στην «ορθή διαχείριση της παρούσας δυσμενούς συγκυρίας» με «πρωταρχικό μέλημα την αποφυγή του άμεσου κινδύνου της αποπομπής του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού από τους κόλπους της Διεθνούς Ομοσπονδίας Ερυθρού Σταυρού & Ερυθράς Ημισελήνου».

Από την πλευρά του, ο γενικός γραμματέας του Οργανισμού, Παναγιώτης Ανδρικόπουλος, τόνισε ότι κοινή θέληση του νέου Κεντρικού Διοικητικού Συμβουλίου είναι να πραγματοποιηθούν «εκλογές δημοκρατικές, αντιπροσωπευτικές, δίκαιες και αδιάβλητες». Σύμφωνα δε με τον κ. Ανδρικόπουλο, θα ζητηθούν από τη Διεθνή Ερυθροσταυρική Κοινότητα άμεσα κονδύλια για την αντιμετώπιση της εγχώριας φτώχειας και των ανισοτήτων, «χωρίς να υποτιμάται η διάσταση του μεταναστευτικού φαινομένου» όπως είπε ο γενικός γραμματέας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Δείτε τις φωτογραφίες στην gallery του Newsbomb.gr

Σχετικές ειδήσεις