ΕΛΛΑΔΑ

Ξαναλειτουργούν τα Δημοτικά ιατρεία στον Πειραιά

Ξαναλειτουργούν τα Δημοτικά ιατρεία στον Πειραιά

Στην επαναλειτουργία των Δημοτικών του ιατρείων, προχώρησε ο Δήμος Πειραιά καθώς από την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να λειτουργήσει εκ νέου το πολυιατρείο στην Ε ΄ Δημοτική Κοινότητα.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Βασίλης Μιχαλολιάκος, μιλώντας στο Δημοτικό Συμβούλιο σχετικά με τα δημοτικά πολυιατρεία ανέφερε:

«Αυτό που χρειάζεται ο Πειραιάς και ιδιαίτερα οι λαϊκές περιοχές του Πειραιά είναι αστικού τύπου κέντρα υγείας, τα οποία όφειλε να έχει η χώρα από τότε που καθιερώθηκε το ΕΣΥ και δεν τα έχει. Ασφαλώς επιβάλλεται στην λογική του εθελοντισμού, σε συνεργασία με τον Ερυθρό Σταυρό, τον Ιατρικό Σύλλογο, τον Οδοντιατρικό Σύλλογο, αλλά και τον Φαρμακευτικό Σύλλογο, να τα οργανώσουμε σε κάθε συνοικία, σε κάθε Διαμέρισμα.

Είναι σαφές ότι ο Δήμος δεν δικαιούται να ανανεώσει συμβάσεις που έληξαν. Είμαστε σε επικοινωνία με τους ίδιους τους γιατρούς που είχαν τη σύμβαση και δέχονται να συνεχίσουν να εργάζονται εθελοντικά. Παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία, θα φτιάξουμε ένα δίκτυο εθελοντισμού που θα στηρίζεται στην αγάπη και όχι στην πολιτική προβολή του αποτελέσματος που εξαθλιώνει τους δέκτες υπηρεσιών. Θα δίνουμε φαγητό στους ανθρώπους που έχουν ανάγκη, με σεβασμό στην αξιοπρέπεια τους. Θα τους το στέλνουμε στο σπίτι τους, μακριά από τηλεοπτικές κάμερες και χωρίς να το καταλαβαίνει κανείς».

Από την πλευρά της η Πρόεδρος της ΚΟ.Δ.Ε.Π. κ. Πασχαλίνα Καλαγιά, τόνισε:

«Το πολυιατρείο στην Ε΄ Δημοτική Κοινότητα δεν πρόκειται να κλείσει, θα λειτουργήσει ξανά. Έληξαν οι συμβάσεις των γιατρών και έχουμε πάρει απόφαση τα πολυιατρεία να υπαχθούν στην αρμοδιότητα της δημοτικής επιχείρησης. Οι γιατροί ετησίως στοίχιζαν 60 χιλιάδες ευρώ. Είναι πάρα πολλά χρήματα για τους γιατρούς που εργάζονταν από το πρωί έως το μεσημέρι. Είπαμε να λειτουργήσουν τα πολυιατρεία υπό την αιγίδα της ΚΟ.Δ.Ε.Π.. Να είναι υπεύθυνη η δημοτική επιχείρηση και να εργάζονται οι γιατροί με δελτίο παροχής υπηρεσιών. Από την επόμενη εβδομάδα θα λειτουργήσει ξανά το πολυιατρείο στην Ε ΄ Δημοτική Κοινότητα».