ΕΛΛΑΔΑ

Συναγερμός: Φωτιά σε Αυλώνα και Κορινθία - Φλέγεται η Κρήτη - Πυρκαγιά κοντά σε οικισμό στην Ηλεία

Συναγερμός: Φωτιά σε Αυλώνα και Κορινθία - Φλέγεται η Κρήτη - Πυρκαγιά κοντά σε οικισμό στην Ηλεία

Φωτιά -Δεκάδες τα πύρινα μέτωπα σε τέσσερα σημεία της χώρας - Πριν καν ξεκινήσει η αντιπυρική περίοδος, το τελευταίο 24ωρο ξέσπασαν 130 δασικές πυρκαγιές - 22 μέτωπα μόνο στην Κρήτη - Μάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβέστες σε Αυλώνα, Κορινθία, Ηλεία.

Συναγερμός έχει σημάνει στην Πυροσβεστική Υπηρεσία για φωτιές που έχουν ξεσπάσει στη χώρα. Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής δίνουν μάχη με τις φλόγες σε τέσσερα μέτωπα. Στον Αυλώνα, στην Κορινθία, στην Ηλεία και στην Κρήτη.

Πιο δύσκολη είναι η κατάσταση στην περιοχή Βούτημα στον Αυλώνα Αττικής, όπου στο σημείο πνέουν ισχυροί άνεμοι.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη, ξέσπασε στις 13:50 το μεσημέρι του Σαββάτου (17/03/2018). Στο σημείο επιχειρούν 55 άνδρες της Πυροσβεστικής με 24 οχήματα και 12 άτομα πεζοπόρο τμήμα. Οι φλόγες δεν απειλούν μέχρι στιγμής κατοικίες. Κατά τη διάρκεια της ημέρας η κατάσταση θα επανεκτιμηθεί προκειμένου να αποφασιστεί αν θα συνδράμουν στο σημείο εναέρια μέσα. Υπενθυμίζεται ότι η πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε δύσβατο σημείο με πυκνή βλάστη.

Λίγη ώρα αργότερα, στις 18:00 το απόγευμα του Σαββάτου, φωτιά ξέσπασε στα Αγνάντα Ηλείας. Οι άνδρες της Πυροσβεστικής κατάφεραν να οριοθετήσουν τη φωτιά, η οποία εκδηλώθηκε κοντά στον οικισμό. Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχειρούν 30 πυροσβέστες με 12 οχήματα.

Ωστόσο, ο πρώτος συναγερμός στην Πυροσβεστική σήμανε στις 11:30 το πρωί του Σαββάτου, όταν η Υπηρεσία ενημερώθηκε για πυρκαγιά στα Στύλια Κορινθίας. Η φωτιά, η οποία εκδηλώθηκε σε χαράδρα, έχει οριοθετηθεί. Στο σημείο επιχειρούν 42 άνδρες της Πυροσβεστικής με 16 οχήματα.

Φλέγεται η Κρήτη - 22 πύρινα μέτωπα σε όλο το νησί

Μάχη με τις φλόγες έδωσαν οι πυροσβέστες και στα Χανιά, όπου στις 11:48 το πρωί ξέσπασε πυρκαγιά στον Κίσσαμο. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, αυτή την ώρα δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο, ωστόσο, στο σημείο παραμένουν 10 πυροσβέστες με 4 οχήματα, καθώς υπάρχει ο φόβος των αναζωπυρώσεων.

Ωστόσο, όπως αναφέρει το Cretapost.gr, 22 είναι τα πύρινα μέτωπα που βρίσκονται σε εξέλιξη σε όλη την Κρήτη, με τους ισχυρούς ανέμους που πνέουν στο νησί να δυσχεραίνουν το έργο της Πυροσβεστικής.

Σε εξέλιξη βρίσκεται φωτιά στην Φοινικιά Ηρακλείου, όπου καίγονται καλάμια και ένα θερμοκήπιο. Στο σημείο επιχειρούν τέσσερα οχήματα με οκτώ άνδρες. Οι υπόλοιπες φωτιές που είναι σε πλήρη εξέλιξη είναι στον Πατσό Αμαρίου, την Αχάδα Ηρακλείου.

Παράλληλα, σε ύφεση βρίσκεται η φωτιά που ξέσπασε χθες στον Λάστρο Σητείας.

Στον εισαγγελέα τρία άτομα για εμπρησμό από αμέλεια

Στο μεταξύ, στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πύργου αναμένεται να οδηγηθούν το πρωί της Κυριακής (18/03/2018) τρεις άνδρες ηλικίας 70, 68 και 34 ετών αντίστοιχα, οι οποίοι συνελήφθησαν από άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πύργου, ως υπαίτιοι πρόκλησης πυρκαγιάς από αμέλεια σε αγροτοδασικές εκτάσεις στην περιοχή των Αγίων Αποστόλων του δήμου Πύργου, στα Άσπρα Σπίτια και στην Αρχαία Πίσα του δήμου Αρχαίας Ολυμπίας.

Διαβάστε επίσης:

«Κλειδώνει»: Αυτή είναι η πρόταση της Ελλάδας για την ονομασία των Σκοπίων

Σχετικές ειδήσεις