ΕΛΛΑΔΑ

Ο Εισαγγελέας για την απαγωγή του Παναγόπουλου

Ο Εισαγγελέας για την απαγωγή του Παναγόπουλου

«Ιθύνων νους» του σχεδίου αλλά και της οργάνωσης της κινηματογραφικής απαγωγής του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου, στις 12 Ιανουαρίου 2009 είναι ο βαρυποινίτης Παναγιώτης Βλαστός.

Αυτό υποστήριξε σήμερα στην αγόρευση του, έπειτα από πολύμηνη αποδεικτική διαδικασία, ο εισαγγελέας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών, που συνεδριάζει για λόγους ασφαλείας σε ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού.

Υπενθυμίζεται ότι την πλήρη ευθύνη για την οργάνωση και εκτέλεση της απαγωγής του εφοπλιστή έχει αναλάβει ο Απόστολος Πετράκης ο οποίος μάλιστα στην απολογία του είχε κάνει λόγο για «ασύλληπτους συνεργούς».

Αντίθετα, ο εισαγγελέας πρότεινε να κηρυχθεί αθώος για «συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωση» ο Βασίλης Στεφανάκος, ζητώντας την ενοχή του μόνο για μία επιμέρους πράξη ηθικής αυτουργίας σε «προμήθεια εκρηκτικών».

Ο εισαγγελέας ζήτησε επίσης να κριθεί αθώος για το βασικό αδίκημα της «απαγωγής του εφοπλιστή» και ο Γ. Σκαφτούρος, ενώ για ακόμη έξι κατηγορούμενους πρότεινε την αθώωσή τους από όλες τις πράξεις. Πρόκειται για: τη δικηγόρο Ελισάβετ Πούλιου, τη σύζυγο του Π. Βλαστού, Ιωάννα Χήρα, και τους Ιωάννη Θεοδωράκη, Ιωάννη Καλογερίδη, Εμμανουήλ και Χριστόφορο Λασιθιωτάκη.