ΕΛΛΑΔΑ

Πάσχα 2018: Αυξημένα τα μέτρα της Τροχαίας στη Θεσσαλονίκη ενόψει της εξόδου των εκδρομέων

Πάσχα 2018: Αυξημένα τα μέτρα της Τροχαίας στη Θεσσαλονίκη ενόψει της εξόδου των εκδρομέων

Σε επιφυλακή θα βρίσκεται η Τροχαία έως και το Πάσχα 8 Απριλίου,κατά μήκος του Εθνικού και Επαρχιακού Οδικού Δικτύου του νομού Θεσσαλονίκης, αλλά και σε βασικούς οδικούς άξονες στις εισόδους και εξόδους της πόλης για την ασφαλή διέλευση των εκδρομέων.

Τα μέτρα περιλαμβάνουν την αστυνόμευση του οδικού δικτύου του νομού Θεσσαλονίκης και τη συγκρότηση αυξημένου αριθμού συνεργείων τροχονομικών ελέγχων, με στόχο την εξασφάλιση των πλέον ομαλών και ασφαλών συνθηκών κυκλοφορίας, την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων και την άμεση αντιμετώπιση κάθε προβλήματος, όπως γνωστοποίησε η Διεύθυνσης Τροχαίας της Θεσσαλονίκης.

Ιδιαίτερη βαρύτητα θα δοθεί στην παραβίαση του ορίου ταχύτητας, την οδήγηση υπό την επιρροή αλκοόλ, την αντικανονική προσπέραση, την κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, τη μη χρήση ζώνης ασφαλείας και προστατευτικού κράνους και τη χρήση κινητών τηλεφώνων κατά την οδήγηση.

Στην ίδια ανακοίνωση απευθύνεται έκκληση στους οδηγούς να είναι συνεργάσιμοι, ώστε να εξασφαλιστεί η κυκλοφοριακή τάξη και να προληφθούν τα τροχαία ατυχήματα.

Εξάλλου, απαγόρευση στην κίνηση των φορτηγών θα ισχύσει τη Μεγάλη Πέμπτη (από τις 3 μετά το μεσημέρι έως τις 10 το βράδυ) και τη Μεγάλη Παρασκευή (από τις 6 το πρωί μέχρι τις 4 το απόγευμα) στο ρεύμα εξόδου της Εθνικής Οδού Θεσσαλονίκης - Νέων Μουδανιών (από την αερογέφυρα Θέρμης μέχρι το 34ο χλμ.), όπως επίσης στο ρεύμα εξόδου της Εθνικής Οδού Θεσσαλονίκης - Καβάλας, από το 11ο έως το 97ο χλμ.

Τη Δευτέρα του Πάσχα θα ισχύσει η ίδια απαγόρευση για τα φορτηγά, από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τις 10 το βράδυ, στο ρεύμα εισόδου των παραπάνω οδικών δικτύων.

Την Κυριακή του Πάσχα δεν θα ισχύσουν περιορισμοί.

Σχετικές ειδήσεις