ΕΛΛΑΔΑ

Κατασκοπευτικό θρίλερ: Γερμανός και Γάλλος φωτογράφιζαν το αεροδρόμιο της Ανδραβίδας

Κατασκοπευτικό θρίλερ: Γερμανός και Γάλλος φωτογράφιζαν το αεροδρόμιο της Ανδραβίδας

Μία πτήση που πραγματοποίησε το περασμένο Σάββατο (31/3) ένα ελικόπτερο πάνω από την αεροπορική βάση της Ανδραβίδας, προκάλεσε ανησυχία τόσο στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης όσο και στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Φέρονται να κινηματογραφούσαν από αέρος απόρρητες στρατιωτικές εγκαταστάσεις

Το ελικόπτερο, εντοπίστηκε από τις δυνάμεις ασφαλείας του αεροδρομίου να πετά χωρίς άδεια πάνω από τις εγκαταστάσεις του.

Αμέσως σήμανε συναγερμός προκειμένου να εντοπιστεί το ελικόπτερο και οι χειριστές του.

Η άμεση συνδρομή της Πολιτικής Αεροπορίας είχε ως αποτέλεσμα αρχικά να ταυτοποιηθεί το συγκεκριμένο ελικόπτερο και στη συνέχεια να επιβεβαιωθεί εάν είχε καταθέσει σχέδιο πτήσης και σε ποια διαδρομή αφορούσε.

Άμεσα στήθηκε επιχείρηση των αρμόδιων υπηρεσιών που είχε ως αποτέλεσμα, να εντοπιστεί το ελικόπτερο αμέσως μετά την προσγείωσή του.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του patrisnews.gr, το ελικόπτερο ήταν ενοικιασμένο από αλβανικής καταγωγής μεσάζοντα, είχε καταθέσει σχέδιο πτήσης για να πετάξει πάνω από το Λουτράκι, ωστόσο βρέθηκε πάνω από την 117 Πτέρυγα Μάχης στην Ανδραβίδα.

Ο Γερμανός χειριστής κλήθηκε να εγκαταλείψει την περιοχή και οδηγήθηκε στην αεροπορική βάση των Μεγάρων. Εκεί, οι δύο επιβαίνοντες καθώς και ένα ένα άλλο άτομο, αγνώστων λοιπών στοιχείων συνελήφθησαν με τη διαδικασία του αυτοφώρου.

Όπως διαπιστώθηκε, οι δύο επιβαίνοντες του ελικοπτέρου, ένας Γερμανός χειριστής και ένας Γάλλος επιβάτης ναι μεν είχαν καταθέσει μεν σχέδιο πτήσης, αλλά αυτό αφορούσε σε μία πτήση μέχρι το… Λουτράκι ενώ κατά την έρευνα βρέθηκαν στο ελικόπτερο συστήματα καταγραφής εικόνας, τα οποία έχουν αποσταλεί για εξέταση καθώς σύμφωνα με πηγές υπάρχει πλήθος φωτογραφικού υλικού που απεικονίζει απόρρητες στρατιωτικές εγκαταστάσεις που ανήκουν στην 117 Πτέρυγα Μάχης στο αεροδρόμιο της Ανδραβίδας.

Tο ελικόπτερο έχει καθηλωθεί σε ένα από τα υπόστεγα της αεροπορικής βάσης Μεγάρων ενώ στις έρευνες εμπλέκεται και η ΕΥΠ. Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι ανώτεροι αξιωματικοί της 117ΠΜ δήλωσαν άγνοια για το συγκεκριμένο περιστατικό.

Σχετικές ειδήσεις