ΕΛΛΑΔΑ

Αυτή είναι η αλήθεια για το ελικόπτερο που πέταξε πάνω από το αεροδρόμιο της Ανδραβίδας

Αυτή είναι η αλήθεια για το ελικόπτερο που πέταξε πάνω από το αεροδρόμιο της Ανδραβίδας

Στο επίκεντρο ενός σεναρίου θρίλερ βρέθηκε ένα νοικιασμένο ελικόπτερο που πέταξε το περασμένο Σάββατο πάνω από την 117 Πτέρυγα Μάχης στην Ανδραβίδα.

Στο «μικροσκόπιο» των Αρχών πλήθος φωτογραφιών που εντοπίστηκαν στα συστήματα καταγραφής εικόνας του ιπτάμενου μέσου

Όπως αναφέρει το patrisnews.gr, το περασμένο Σάββατο ελικόπτερο τύπου Eurocopter AS350 Écureuil, που ήταν ενοικιασμένο από αλβανικής καταγωγής μεσάζοντα, είχε καταθέσει σχέδιο πτήσης για να πετάξει πάνω από το Λουτράκι, ωστόσο βρέθηκε πάνω από την 117 Πτέρυγα Μάχης στην Ανδραβίδα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες δια ασυρμάτου ο χειριστής κλήθηκε να εγκαταλείψει την περιοχή και οδηγήθηκε στην αεροπορική βάση των Μεγάρων. Εκεί συνελήφθησαν ο Γερμανός χειριστής, ένας Γάλλος επιβάτης και ένα άλλο άτομο, αγνώστων λοιπών στοιχείων.

Φωτογράφιζαν την Ιόνια

Κατά την έρευνα βρέθηκαν στο ελικόπτερο συστήματα καταγραφής εικόνας, τα οποία έχουν αποσταλεί για εξέταση καθώς σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχει πλήθος φωτογραφικού υλικού τόσο από την 117 Π.Μ. όσο και από την Ιόνια Οδό. Κατά πληροφορίες το ελικόπτερο έχει καθηλωθεί σε ένα από τα υπόστεγα της αεροπορικής βάσης Μεγάρων ενώ στις έρευνες εμπλέκεται και η ΕΥΠ η οποία όμως αποχώρησε από τις έρευνες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ανώτεροι αξιωματικοί της 117ΠΜ δηλώνουν άγνοια για το συγκεκριμένο περιστατικό.

Τι λέει η εταιρεία

Τέλος σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες το ελικόπτερο ανήκει στην εταιρεία VIVA HELICOPTER και οι επιβαίνοντες φωτογράφιζαν την Ιόνια Οδό, χωρίς όμως να έχουν ζητήσει άδεια.

Η εταιρεία βρίσκεται στην διαδικασία της έκδοσης αδείας και οι πτήσεις θα ξεκινήσουν και πάλι.

Σχετικές ειδήσεις