ΕΛΛΑΔΑ

Αδειάζει η Αθήνα: Αυξημένη κίνηση σε λιμάνια, αεροδρόμια και εθνικές οδούς

Αδειάζει η Αθήνα: Αυξημένη κίνηση σε λιμάνια, αεροδρόμια και εθνικές οδούς

Πάσχα στο χωριό επιλέγουν και φέτος οι Έλληνες

Κορυφώνεται η έξοδος των εκδρομέων του Πάσχα - Γεμάτα φεύγουν τα πλοία από τα λιμάνια, πυκνή ροή στις εθνικές οδούς

Με φορτωμένα τα αυτοκίνητα μέχρι... τον ουρανό, οι κάτοικοι των μεγάλων αστικών κένρων παίρνουν τους δρόμους για την επαρχία.

Τόσο οι κάτοικοι της Αθήνας όσο και της Θεσσαλονίκης εγκαταλείπουν από νωρίς το πρωί πρωτεύουσα και συμπρωτεύουσα και κατευθύνονται προς τα χωριά της περιφέρειας και τα νησιά.

Στα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου η κίνηση είναι πάρα πολύ αυξημένη, με τα καράβια να φεύγουν όλα σχεδόν γεμάτα.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις των ακτοπλόων, η κίνηση για τις Κυκλάδες αναμένεται φέτος να παρουσιάσει αύξηση κατά 4% σε σχέση με πέρυσι.

Από το λιμάνι του Πειραιά έχουν προγραμματιστεί για σήμερα 22 δρομολόγια, από τη Ραφήνα 12 για τις Κυκλάδες και 6 για το Μαρμάρι, ενώ 6 δρομολόγια θα πραγματοποιηθούν από το Λαύριο.

Χθες, Μεγάλη Τετάρτη, από το λιμάνι του Πειραιά πραγματοποιήθηκαν 16 δρομολόγια, ενώ αναχώρησαν 14.954 επιβάτες για διάφορα νησιά του Αιγαίου, 2.458 ΙΧ οχήματα, 775 φορτηγά και 351 δίκυκλα.

Για τα νησιά του Αργοσαρωνικού πραγματοποιήθηκαν 28 δρομολόγια, ενώ αναχώρησαν 4.817 επιβάτες, 781 ΙΧ οχήματα 46 φορτηγά και 127 δίκυκλα.

Από τη Ραφήνα πραγματοποιήθηκαν 10 δρομολόγια, ενώ αναχώρησαν 2.946 επιβάτες, 853 ΙΧ οχήματα, 70 φορτηγά και 60 δίκυκλα.

Από το Λαύριο έγιναν 5 δρομολόγια, ενώ αναχώρησαν 1.302 επιβάτες, 339 ΙΧ οχήματα, 32 φορτηγά και 15 δίκυκλα.

Το Λιμενικό Σώμα έχει λάβει και σήμερα μέτρα για τη διευκόλυνση των επιβατών των πλοίων, ενώ συστήνεται σε όσους πρόκειται να ταξιδέψουν να βρίσκονται στην αποβάθρα αναχώρησης του πλοίου μία ώρα νωρίτερα, λόγω αυξημένης κίνησης στους περιμετρικούς δρόμων των λιμανιών.

Πολλές ακτοπλοϊκές εταιρείες προσφέρουν και φέτος, λόγω του Πάσχα, εκπτώσεις και προσφορές ενώ από την Παρασκευή 30/3/2018 μέχρι και την Κυριακή 15/4/2018, οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, που υπηρετούν σε νησιά της χώρας, θα μπορούν να λάβουν έκπτωση 50% στα εισιτήρια των ιδίων, καθώς και στα ναύλα των ΙΧ και δικύκλων τους, για μετακινήσεις από και προς τα νησιά που υπηρετούν με την προσκόμιση βεβαίωσης.

Αυξημένη κίνηση στις εθνικές οδούς και το «Ελ.Βενιζέλος»

Σε κανονικούς ρυθμούς και χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα εξελίσσεται η έξοδος του Πάσχα προς την κεντρική και τη βόρεια Ελλάδα.

Ήδη, από το πρωί της Μεγάλης Πέμπτης χιλιάδες αυτοκίνητα έχουν περάσει τα διόδια των Αφιδνών ενώ εκτιμάται ότι μέχρι το απόγευμα της Μεγάλης Παρασκευής θα έχει ολοκληρωθεί το 80% της εξόδου των εκδρομέων.

Οι καλές καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην κεντρική Ελλάδα έχουν διευκολύνει τους οδηγούς στο ταξίδι τους ενώ σε πλήρη ανάπτυξη είναι και τα μέτρα της τροχαίας στο εθνικό δίκτυο.

Ανάλογη εικόνα και στους δρόμους που οδηγούν προς Πελοπόννησο και δυτική Ελλάδα. Μικρές καθυστερήσεις παρατηρούνται μόνο πριν τους σταθμούς διοδίων.

Από τους σταθμούς των ΚΤΕΛ τα λεωφορεία αναχωρούν με 100% πληρότητα, όπως επίσης και από τους σταθμούς των τρένων.

Την τιμητική τους έχουν στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος οι εσωτερικοί προορισμοί με τις πτήσεις επίσης να αναχωρούν γεμάτες.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων