ΕΛΛΑΔΑ

Μυτιλήνη: Το παιχνίδι θανάτου «Μπλε Φάλαινα» πίσω από τη βουτιά 17χρονου στο κενό;

Μυτιλήνη: Το παιχνίδι θανάτου «Μπλε Φάλαινα» πίσω από τη βουτιά 17χρονου στο κενό;

Σοκαρισμένοι είναι οι κάτοικοι της Μυτιλήνης από την είδηση ότι ένα 17χρονο παιδί έκανε «βουτιά» από τον δεύτερο όροφο του σπιτιού του τα ξημερώματα της Δευτέρας (16/04).

Από την πρόσκρουση ο 17χρονος έσπασε το πόδι του, ενώ είχε χτυπήματα στο κεφάλι.. Το χειρουργείο του ξεκίνησε περίπου στις 3 τα ξημερώματα και η κατάστασή του σταθεροποιήθηκε το μεσημέρι μετά από πολύωρο χειρουργείο, όπως ανέφερε ο διευθυντής της ιατρικής υπηρεσίας του Νοσοκομείου, Ευθύμης Ζιώγας στην «Καθημερινή», προσθέτοντας ότι «μάλλον ξεφεύγει τον κίνδυνο», και δεν παρουσιάζονται προβλήματα από το χτύπημα στο κεφάλι του.

Ηθικός αυτουργός της αποτρόπαιης πράξης φαίνεται να είναι το αυτοκτονικό «παιχνίδι» στο ίντερνετ, «Μπλε Φάλαινα». Σύμφωνα με πληροφορίες, ο φορητός υπολογιστής του νεαρού παραδόθηκε στην αστυνομία και στάλθηκε σε ειδικά εργαστήρια προκειμένου να ελεγχθούν οι διαδικτυακές επικοινωνίες του νεαρού πριν την πτώση του.

v 1

Τι είναι η «Μπλε Φάλαινα»

Η συγκεκριμένη σειρά δοκιμασιών - πρόκληση γίνεται μέσω social media, όπου κυρίως έφηβοι καλούνται να συμμετάσχουν σε ένα παιχνίδι διάρκειας πενήντα 50 ημερών. Κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού λαμβάνουν οδηγίες από άγνωστο άτομο, που έχει χρηστεί «επικεφαλής», προκειμένου να ολοκληρώσουν με επιτυχία μια σειρά άκρως επικίνδυνων για την υγεία τους και τη σωματική τους ακεραιότητα δοκιμασιών (π.χ. αυτοτραυματισμός, παρακολούθηση ταινιών τρόμου, αναρρίχηση σε ψηλά κτίρια).

Σχετικές ειδήσεις