ΕΛΛΑΔΑ

Ξάνθη: Υπό έλεγχο η μεγάλη πυρκαγιά στο εργοστάσιο μπαταριών

Ξάνθη: Υπό έλεγχο η μεγάλη πυρκαγιά στο εργοστάσιο μπαταριών

Φωτιά Τώρα: Οριοθετήθηκε η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Τρίτης (1/5) στο εργοστάσιο μπαταριών της ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ SUNLIGHT στο Όλβιο Ξάνθης - Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικήςπαραμένουν στο σημείο για να θέσουν υπό πλήρη έλεγχο την πυρκαγιά

Μεγάλη φωτιά ξέσπασε στις 13:00 το μεσημέρι της Πρωτομαγιάς στο εργοστάσιο μπαταριών της Sunlight στο Όλβιο Ξάνθης.

Οι πυροσβέστες μετά από ώρες μάχης με τις φλόγες κατάφεραν να οριοθετήσουν την πυρκαγια στο χώρο εκδήλωσής της. Σύμφωνα με ενημέρωση της πυροσβεστικής δεν υπάρχει κίνδυνος εξάπλωσης της πυρκαγιάς, ωστόσο η φωτιά συνεχίζει και καίει σε πολλές μικρές εστίες τα ιδιαίτερα εύφλεκτα υλικά, υγρά μπαταριών και πλαστικά που βρίσκονται στο σημείο ενώ κατά διαστήματα σημειώνονται και μικρές εκρήξεις.

Σημειώνεται ότι στο σημείο παραμένει ισχυρή δύναμη της Πυροσβεστκής και επιχειρεί προκειμένουν να τεθεί υπό πλήρη έλεγχο η φωτιά.

Η ανακοίνωση της εταιρείας

Υπό έλεγχο έχει ήδη τεθεί η φωτιά που ξέσπασε σήμερα στο εργοστάσιο μπαταριών της ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ SUNLIGHT στο Όλβιο Ξάνθης, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας.

«Εφαρμόζοντας απόλυτα το σύστημα εκτάκτων αναγκών και τηρώντας τις διαδικασίες ασφαλείας, ενημερώθηκαν οι αρμόδιες αρχές, και όλοι οι εργαζόμενοι είναι απόλυτα ασφαλείς και καλά στην υγεία τους. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την κατάσβεση της φωτιάς, η οποία ήδη έχει τεθεί υπό έλεγχο. Διευκρινίζεται ότι δεν υπάρχει κίνδυνος τοξικών αερίων για την περιοχή. Η διοίκηση της εταιρείας βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τις αρμόδιες αρχές» τονίζεται επίσης στην ανακοίνωση.

Δείτε βίντεο από το σημείο:

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΤΗ GALLERY ΤΟΥ NEWSBOMB.GR

Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας βρίσκονται από την πρώτη στιγμή στο εργοστάσιο για την κατάσβεση της φωτιάς ενώ ένας εργαζόμενος έχει μεταφερθεί με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο Ξάνθης με δύσπνοια.

Η ενημέρωση της Πυροσβεστικής:

Λόγω της φύσης των χημικών που καίγονται και της διεύθυνσης του ανέμου, αποφασίστηκε η προληπτική εκκένωση των οικισμών που βρίσκονται στην πορεία του καπνού.

Πιο συγκεκριμένα, δόθηκε εντολή να εκκενωθούν οι οικισμοί Όλβιο, Άγιος Αθανάσιος, Θαλασσιά, Κοσμητή, Τύμπανο, Τοξότες καθώς και το χώρο αναψυχής του Νέστου.

Σύμφωνα με το xanthi2.gr, το εργοστάσιο -το οποίο είναι το μεγαλύτερο στην Ευρώπη στην κατηγορία του- λειτουργούσε την ώρα που ξέσπασε η φωτιά αλλά όχι πλήρως.

Πιθανότερη αιτία για τη φωτιά, φέρεται να είναι ένα βραχυκύκλωμα από φορτιστή μπαταριών στη γραμμή formation.

Διαβάστε επίσης:

Συναγερμός στις Ένοπλες Δυνάμεις: Οι Τούρκοι «ακρωτηριάζουν» το Καστελόριζο

Survivor spoiler - διαρροή: Ποια ομάδα θα κερδίσει σήμερα (01/05) το έπαθλο άνεσης;

Σχετικές ειδήσεις