ΕΛΛΑΔΑ

Μυτιλήνη: Ένταση, επεισόδια και κλειστά καταστήματα - Απόπειρα για «ντου» στην ομιλία Τσίπρα (pics)

Μυτιλήνη: Ένταση, επεισόδια και κλειστά καταστήματα - Απόπειρα για «ντου» στην ομιλία Τσίπρα (pics)

Την πορεία εκατοντάδων πολιτών της Λέσβου προς τη γενική γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής αμαύρωσε ομάδα περίπου 80 νεαρών, οι οποίοι επιτέθηκαν με κροτίδες εναντίον ανδρών της Αστυνομίας, προέβησαν σε βανδαλισμούς ενώ επί ώρες - προσπαθώντας να φτάσουν στη γενική γραμματεία - επιδόθηκαν σε ανθρωποκυνηγητό μέσα στα σοκάκια του ιστορικού κέντρου της πόλης.

Όλα ξεκίνησαν αμέσως μετά την ολοκλήρωση του συλλαλητηρίου και της πορείας που πραγματοποιήθηκε αργά το απόγευμα από την πλατεία Σαπφούς με πρόσκληση του συντονιστικού οργάνου των επιστημονικών και επαγγελματικών φορέων της Λέσβου, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την κατάργηση των χαμηλών συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου, αλλά και με αίτημα τον απεγκλωβισμό των 9.000 περίπου προσφύγων και μεταναστών που διαμένουν σε δομές στη Μόρια και στην πόλη της Μυτιλήνης.

Οι διαδηλωτές έφταναν στο φραγμό που είχε δημιουργηθεί με κλούβες των ΜΑΤ στην πλατεία του τελωνείου οπότε και αποχωρούσαν.

Τότε εμφανίστηκαν οι νεαροί οι οποίοι επιτέθηκαν στις κλούβες προσπαθώντας να τις ανατρέψουν, ενώ πετούσαν κροτίδες και φωτοβολίδες στους αστυνομικούς που βρισκόταν πίσω από το φραγμό.

Ακολούθησαν προσπάθειες να φτάσουν στη γενική γραμματεία όπου η εκδήλωση με ομιλητή τον πρωθυπουργό είχε ολοκληρωθεί και οι πάντες είχαν αποχωρήσει μέσω των γύρω στενών και πάλι όμως αποκρούστηκαν από δυνάμεις της αστυνομίας.

Τελικά ομαδικά, με πορεία και φωνάζοντας συνθήματα, επέστρεψαν στην πλατεία Σαπφούς και πορεύτηκαν στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην άλλη άκρη της προκυμαίας. Μέχρι και τα μεσάνυχτα επιδίδονταν σε πετροπόλεμο κατά ανδρών της αστυνομίας.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές έγιναν δύο προσαγωγές.

Τέλος σημειώνεται ότι από το πρωί της Πέμπτης (3/5) τα καταστήματα του νησιού έμειναν κλειστά σε ένδειξη διαμαρτυρίας, με αποτέλεσμα να παρουσιάζει ασυνήθιστη εικόνα η πόλη.

Φωτογραφίες: lesvospost, eurokinissi