ΕΛΛΑΔΑ

Παραίτηση με καταγγελίες από τον γενικό γραμματέα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού

Παραίτηση με καταγγελίες από τον γενικό γραμματέα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού

Τους λόγους παραίτησής του από τη θέση του γενικού γραμματέα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού (Ε.Ε.Σ) εξηγεί ο Παναγιώτης Ανδρικόπουλος, εξαπολύοντας επίθεση στη νυν προσωρινή διοίκηση του Οργανισμού της οποίας ήταν μέλος, για το ζήτημα των εκλογών

Ο Ε.Ε.Σ. έχει ανακοινώσει ήδη την αντικατάσταση του κ. Ανδρικόπουλου από τον κ. Οικονομόπουλο.

«Στους κόλπους του Κεντρικού Διοικητικού Συμβουλίου (ΚΔΣ) έχει σχηματισθεί μία ετερόκλητη συμμαχία, η οποία με έργα και δηλώσεις χαράσσει διαφορετική πολιτική. Επιδιώκει σθεναρά την επαναφορά στις περιφερειακές διοικήσεις προσώπων που βρίσκονταν στις θέσεις αυτές πριν από το έτος 2013, σηματοδοτώντας με τον τρόπο αυτόν την παλινόρθωση του παλαιού καθεστώτος που τόσο τραυμάτισε το ερυθροσταυρικό κίνημα. Με τη βούληση αυτή αποβάλει από τους κόλπους τους εθελοντές που μετέχουν στις διοικήσεις και είναι η ραχοκοκαλιά του ερυθροσταυρισμού» καταγγέλλει ο παραιτηθείς γενικός γραμματέας.

Στη δήλωση του ο κ. Ανδρικόπουλος, αναφέρει επίσης ότι «μεγάλο ζητούμενο είναι η διεύρυνση του μητρώου μελών με την ένταξη σε αυτό των εθελοντών και άλλων, αποτελεί δε, και δέσμευσή μας απέναντι στη Διεθνή Ομοσπονδία Ερυθρού Σταυρού». Προσθέτει ότι ο ίδιος είχε ζητήσει από τις 17 Απριλίου τον ορισμό ημερομηνίας εκλογών με σαφή κριτήρια διεύρυνσης, «όμως το ΚΔΣ παλινωδεί και αδυνατεί να ορίσει και να πετύχει τους όρους διεύρυνσης», υπογραμμίζοντας «πως το ερυθροσταυρικό κίνημα πρέπει να αποκαταστήσει τις σχέσεις του με την ελληνική κοινωνία εντάσσοντας στους κόλπους του ενεργούς πολίτες».

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)