ΕΛΛΑΔΑ

Συνεχίζεται η επίσκεψη στην Ελλάδα για τον πρίγκιπα Κάρολο και την Καμίλα Πάρκερ Μπόουλς

Συνεχίζεται η επίσκεψη στην Ελλάδα για τον πρίγκιπα Κάρολο και την Καμίλα Πάρκερ Μπόουλς

Πρίγκιπας Κάρολος: Στην Ελλάδα για τριήμερη επίσημη επίσκεψη βρίσκονται από την Τετάρτη (9/5) ο πρίγκιπας της Ουαλίας και διάδοχος του Βρετανικού θρόνουΚάρολος και η σύζυγός του, δούκισσα της Κορνουάλης Καμίλα Πάρκερ Μπόουλς, ύστερα από πρόσκληση του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου.

Το σημερινό πρόγραμμα της επίσκεψης έχει ως εξής:

  • Την Πέμπτη 10 Μαΐου είναι προγραμματισμένη για τις 10:10 συνάντηση του πρίγκιπα της Ουαλίας με τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο στα γραφεία της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και εν συνεχεία στις 11:10 επίσκεψη στον Ναό της Παναγίας Καπνικαρέας στο κέντρο της Αθήνας.
  • Στις 11:35, προβλέπεται επίσκεψη στο Συμμαχικό Νεκροταφείο Αλίμου και κατάθεση στεφάνου από τον πρίγκιπα της Ουαλίας, παρουσία πρέσβεων χωρών-μελών της Κοινοπολιτείας και των δημάρχων Αλίμου και Αθηναίων.
  • Εν συνεχεία είναι προγραμματισμένη επίσκεψη του πρίγκιπα της Ουαλίας στο Λιμάνι του Πειραιά, όπου θα πραγματοποιήσει διαδοχικές επισκέψεις σε :
    HMS “Echo” (Βρετανικό πολεμικό πλοίο που συμμετέχει στη Νατοϊκή δύναμη) και HMC “Valiant” (Βρετανικό πλοίο του Λιμενικού), στην Τριήρη «Ολυμπιάς», όπου θα τον υποδεχτεί ο υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας Πάνος Καμμένος και στο Θωρηκτό «Αβέρωφ», όπου θα γίνει ξενάγηση και θα υπάρξει συνάντηση με υψηλόβαθμα στελέχη του Πολεμικού Ναυτικού και σπουδαστές της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων.
  • Στις 15:00 θα παρατεθεί δεξίωση προς τιμήν του πρίγκιπα της Ουαλίας από εκπροσώπους της Εμπορικής Ναυτιλίας στον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο (Μικρολίμανο).
  • Στις 15:45 ο πρίγκιπας της Ουαλίας θα μεταβεί στο Ίδρυμα Πολιτισμού «Σταύρος Νιάρχος», όπου σύμφωνα με το πρόγραμμα προβλέπεται η παρακολούθηση Διεθνούς Εκπαιδευτικής Διάσκεψης, που οργανώνεται από το Βρετανικό Συμβούλιο.
  • Το μεσημέρι της Παρασκευής 11 Μαΐου ο πρίγκιπας της Ουαλίας και η δούκισσα της Κορνουάλης θα μεταβούν στο Ηράκλειο της Κρήτης, προκειμένου να επισκεφθούν τον αρχαιολογικό χώρο στην Κνωσσό, όπου θα τους υποδεχθεί η γ.γ. του υπουργείου Πολιτισμού κα Βλαζάκη και ακολούθως ο πρίγκιπας της Ουαλίας θα συναντηθεί με μέλη της Βρετανικής Σχολής στους χώρους της «Βίλλας Αριάδνη».
  • Στις 14:25 θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στην «Αναπτυξιακή Εταιρεία Ηρακλείου», όπου και θα ενημερωθεί για τις δράσεις της.
  • Στις 15:15 ο πρίγκιπας της Ουαλίας και η δούκισσα της Κορνουάλης θα επισκεφθούν κοινότητα προσφύγων (Παλαιό Σχολείο Κοινότητας).
    Η επίσκεψη στην Κρήτη του πρίγκιπα της Ουαλίας και της δούκισσας της Κορνουάλης θα ολοκληρωθεί με μετάβαση στις Αρχάνες (Πλατεία Αγοράς, Πλατεία Εκκλησίας) για παρακολούθηση τοπικών πολιτιστικών εκδηλώσεων
  • Στις 16:20 αναμένεται η αναχώρησή τους από το Αεροδρόμιο Ηρακλείου «Νίκος Καζαντζάκης» με ειδική πτήση.

Σχετικές ειδήσεις