ΕΛΛΑΔΑ

Αποστόλου: Δεν θα χαθούν τα 4,6 εκατ. για τη φέτα

Αποστόλου: Δεν θα χαθούν τα 4,6 εκατ. για τη φέτα

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βαγγέλης Αποστόλου, θεωρεί πως παρά τις μεγάλες καθυστερήσεις που είχαν σαν αποτέλεσμα να χαθεί η προθεσμία για το πρόγραμμα χρηματοδότησης 4,6 εκατ. ευρώ για την προώθηση της φέτας, η Ελλάδα θα καταφέρει τελικά να εξασφαλίσει αυτά τα χρήματα.

Υπενθυμίζεται πως ο κ. Αποστόλου ζήτησε τις παραιτήσεις του προέδρου και του διευθύνοντος συμβούλου του ΕΛΓΟ, οι οποίοι ήταν υπεύθυνοι για να προλάβουν τις προθεσμίες.

Ωστόσο, ο ίδιος ο υπουργός δεσμεύεται πως τελικά η Ελλάδα θα πάρει τα χρήματα του προγράμματος: «Δεν χάθηκε το πρόγραμμα, χάθηκε η παράταση. Υπήρξαν προβλήματα τεχνικού χρακτήρα, ζητήσαμε πρώτη δεύτερη παράταση. Ζητήσαμε τρίτη παράταση και είπα ότι αν έρθει η επόμενη μέρα μετά την παράταση και δεν έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία, θα μου υποβάλλετε τις παραιτήσεις σας».

Στη συνέχεια εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι θα υπάρξει νέα παράταση και ότι δεν θα χαθούν τα κοινοτικά κονδύλια: «Δεν υπάρχει περίπτωση... Αυτά τα προγράμματα θα υλοποιηθούν για τη φέτα», ανέφερε.

Τέλος ο κ. Αποστόλου είπε «την προηγούμενη χρονιά δόθηκαν 44 εκατομμύρια, φέτος διπλασιάσαμε τα κονδύλια, απλά για να ανακουφίσουμε τον κλάδο», αναφερόμενος στις δυσκολίες του αγροτικού τομέα. «Έχουμε ένα πρόγραμμα αγροτικής ανάπτυξης 5,6 δισ.. Έχουμε ήδη δεσμεύσει το 65-70% αυτών των πόρων γι' αυτό και βλέπετε κινητικότητα σε αυτό το χώρο».

Σχετικές ειδήσεις