ΕΛΛΑΔΑ

Προσφυγικό: Άγριες συμπλοκές μεταξύ μεταναστών στη Μυτιλήνη - Fake news τα περί νεκρών (vid+pics)

Προσφυγικό: Άγριες συμπλοκές μεταξύ μεταναστών στη Μυτιλήνη - Fake news τα περί νεκρών (vid+pics)

Μετανάστες | Μυτιλήνη: Η φημολογία για τρεις νεκρούς και δεκάδες τραυματίες ως αποτέλεσμα της δράσης ισλαμιστών στη Μυτιλήνη κατά τα χθεσινά επεισόδια στη Μυτιλήνη διαψεύστηκε το Σάββατο (26/05/2018) από τις Αρχές.

Ωστόσο, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, τα επεισόδια που σημειώθηκαν την Παρασκευή (25/05/2018), οδήγησαν στην άτακτη φυγή Κούρδων αιτούντων άσυλο.

Ήδη, περίπου 120 από αυτούς, κυρίως οικογένειες με παιδιά, έχουν οδηγηθεί στον καταυλισμό του ΠΙΚΠΑ που διαχειρίζεται η οργάνωση «Αλληλεγγύη Λέσβου», ενώ περισσότεροι από 300 έφυγαν το πρωί από τη Μόρια πορευόμενοι προς την πόλη.

Στο ύψος του δημοτικού καταυλισμού του Καρά Τεπέ ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις με φραγμούς εμπόδισαν την είσοδό τους στην πόλη.

Οι αλλοδαποί με τη σειρά τους απέκλεισαν την είσοδο στη Μυτιλήνη από τα βόρεια, ζητώντας την άμεση αναχώρησή τους από το νησί για λόγους ασφαλείας.

Εν τω μεταξύ, ολοκληρώθηκε η αστυνομική επιχείρηση απομάκρυνσης αλλοδαπών, οι οποίοι είχαν καταλάβει τμήμα οδοστρώματος του οδικού δικτύου Μυτιλήνης – Θερμής, ανακοινώθηκε από την Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Βορείου Αιγαίου.

Για τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας των οχημάτων στο συγκεκριμένο οδικό δίκτυο, πραγματοποιήθηκαν οι απαιτούμενες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, από το Τμήμα Τροχαίας Μυτιλήνης και πλέον, η κυκλοφορία διεξάγεται κανονικά.

Δείτε το βίντεο με τα επεισόδια (πηγή: lesvosnews.gr)

Διαβάστε επίσης:

Δείτε πιο κάτω στη photo gallery του Newsbomb.gr φωτογραφίες από τα επεισόδια (πηγή: Lesvospost.com)