ΕΛΛΑΔΑ

Έξαλλος ο δικηγόρος των παιδιών της Λέρου: «Πώς αυτά τα παιδιά δόθηκαν πέρυσι πίσω στα τέρατα;»(vid)

Έξαλλος ο δικηγόρος των παιδιών της Λέρου: «Πώς αυτά τα παιδιά δόθηκαν πέρυσι πίσω στα τέρατα;»(vid)

Oκ.Παναγιώτης Αβρίθης ανέλαβε τη νομική εκπροσώπηση των παιδιών από τη Λέρο με εντολή των θείων τους.

Βιασμούς και ξυλοδαρμούς μέχρι λιποθυμίας περιέγραψαν στις καταθέσεις τους τα παιδιά- θύματα των τεράτων της Λέρου

Ο 27χρονος, μεγαλύτερος γιος έχει φύγει από την Κω και έχει πάει στη Λέρο προκειμένου να συνοδεύσει τον 24χρονο αδελφό του, ο οποίος πάσχει από νοητική υστέρηση και επίσης έχει κληθεί από την ανακρίτρια στην Κω για να καταθέσει.

Τα τρία αδέλφια , ο 27χρονος, η 13χρονη κοπέλα και το 10χρονο αγόρι κατέθεταν χθες από τις 10 το πρωί μέχρι τις 18.00 το απόγευμα παρουσία παιδοψυχολόγου μετά και την εντολή που δόθηκε από την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ.Ξένια Δημητρίου για συγκεκριμένες κινήσεις που πρέπει να γίνουν από την εισαγγελία της Κω.

Τα τέρατα της Λέρου κρατούνται στην αστυνομική διεύθυνση της Κω ενώ αναμένεται να περάσουν και πάλι την πόρτα της ανακρίτριας,για να απολογηθούν. Με εντολή της ανακρίτριας ορίσθηκαν δύο δικηγόροι για την υπεράσπισή τους καθώς κανείς δεν θέλησε να τους εκπροσωπήσει.

Ο κ. Αβρίθης σε συνέντευξή του σε τοπικό κανάλι αφήνει αιχμές κατά των υπευθύνων δημοσίων φορέων και δομών που άγνωστο πώς επέτρεψε την επιστροφή των παιδιών στο κολαστήριο- σπίτι τους μετά από την πρώτη καταγγελία πέρυσι. «Πρέπει να αποδοθούν ευθύνες. Πώς αυτά τα παιδιά που είχαν ξανανοσηλευτεί και εξεταστεί, κάτω από ποιες προϋποθέσεις ξαναδόθηκαν πίσω στα τέρατα;!».

Σχετικές ειδήσεις