ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός: «Μίνι» καύσωνας θα «χτυπήσει» τη χώρα – Σε ποιες περιοχές ο υδράργυρος θα φτάσει 35 βαθμούς

Καιρός: «Μίνι» καύσωνας θα «χτυπήσει» τη χώρα – Σε ποιες περιοχές ο υδράργυρος θα φτάσει 35 βαθμούς

Καιρός – Σφίγγουν οι ζέστες τις επόμενες ώρες – Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο ξεπερνώντας σε πολλές περιοχές τους 34 βαθμούς Κελσίου

Μίνι καύσωνας αναμένεται να χτυπήσει τη χώρα τις επόμενες ώρες, καθώς, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), η θερμοκρασία θα παρουσιάσει σημαντική άνοδο. Ωστόσο, η ατμόσφαιρα αναμένεται αποπνικτική, καθώς σε αρκετές περιοχές της χώρας το σκηνικό του καιρού θα «ντύσουν» οι βροχές και οι καταιγίδες.

Πού θα χτυπήσει 34άρια ο υδράργυρος σήμερα

Στην Αττική ο καιρός γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με πιθανότητα τοπικών βροχών στα βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι μεταβλητοί ασθενείς και τις απογευματινές ώρες από νότιες διευθύνσεις έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 19 έως 33 βαθμούς Κελσίου. Στα παραθαλάσσια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Γενικά αίθριος ο καιρός και στη Θεσσαλονίκη. Πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με πιθανότητα τοπικών βροχών κυρίως στα γύρω ορεινά. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 18 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη
Γενικά αίθριος ο καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχτούν τοπικές νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως στα ορεινά. Σταδιακή βελτίωση από το βράδυ. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 15 έως 32 και τοπικά στην κεντρική Μακεδονία έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Γενικά αίθριος ο καιρός. Πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά με πιθανότητα τοπικών βροχών στα ορεινά. Οι άνεμοι δυτικοί, βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 17 έως 34 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Γενικά αίθριος ο καιρός. Τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά με πρόσκαιρες βροχές και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 και στα νότια δυτικοί, βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 16 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη
Γενικά αίθριος ο καιρός. Οι άνεμοι βόρειοι, βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ και βαθμιαία δυτικοί, βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία από 20 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Γενικά αίθριος ο καιρός. Οι άνεμοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και πρόσκαιρα στα νότια έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 20 έως 31 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Ανεβαίνει κι άλλο η θερμοκρασία τις επόμενες ημέρες

Την Τρίτη (05/06) ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα στα ηπειρωτικά με τοπικές βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα βορειοανατολικά. Οι άνεμοι μεταβλητοί και στα δυτικά και νότια από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε άνοδο.

Την Τετάρτη (06/06) ο καιρός αναμένεται γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα στα ηπειρωτικά με τοπικές βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως στα κεντρικά και βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Την Πέμπτη (07/06) γενικά αίθριος ο καιρός. Τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα στα βορειοανατολικά ηπειρωτικά, όπου και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι μεταβλητοί και στα δυτικά από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Γενικά αίθριος ο καιρός και την Παρασκευή (08/06). Τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα στα δυτικά και τα βόρεια, όπου και θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως στα βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι στα δυτικά από νότιες και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολής.

Το Σάββατο (09/06) γενικά αίθριος ο καιρός. Λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στα δυτικά και τα βόρεια. Οι άνεμοι στα δυτικά από νότιες και βαθμιαία από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε άνοδο.

Διαβάστε επίσης:

Αυτή είναι η 36χρονη που αποπλάνησε 13χρονο αγόρι στην Κέρκυρα - Δείτε φωτογραφίες

Προσοχή! Μην απαντήσετε ποτέ σε αυτούς τους αριθμούς

Σχετικές ειδήσεις