ΕΛΛΑΔΑ

Συνελήφθησαν οι ληστές του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών

Συνελήφθησαν οι ληστές του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών

Στην σύλληψη δύο Αλβανών με τις κατηγορίες της «σύστασης εγκληματικής οργάνωσης», «ληστείας», «διακεκριμένης κλοπής» και λοιπά αδικήματα, προχώρησαν αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής.

Μετά από έρευνα που διενεργήθηκε, προέκυψε ότι, οι δράστες, μαζί με έναν ακόμη άγνωστο που αναζητείται, εδώ και τουλάχιστον επτά μήνες συνέστησαν εγκληματική ομάδα με σκοπό την διάπραξη κλοπών, ληστειών και άλλων κακουργηματικών πράξεων.

Για τον σκοπό αυτό, οι ηλικίας 33 και 34 ετών, κακοποιοί, προμηθεύτηκαν όπλα, περούκες κράνη, μοτοσυκλέτες και άλλα οχήματα.

Συγκεκριμένα, οι δράστες, το μεσημέρι της 19-4-2011 μπήκαν στον χώρο των ταμείων του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, που βρίσκονται στον δεύτερο όροφο κτιρίου, επί της οδού Ακαδημίας 60 και αφού ακινητοποίησαν με την απειλή όπλων υπάλληλο χρηματαποστολής και τις υπαλλήλους των ταμείων, απέσπασαν πέντε σάκους που περιείχαν 404.493,80 ευρώ.

Επίσης οι ίδιοι δράστες, τις πρώτες πρωινές ώρες της 7-9-2011, στην περιοχή του Παγκρατίου διέρρηξαν Ιατρείο, από το οποίο αφαίρεσαν ιατρικά μηχανήματα και ηλεκτρονικές συσκευές αξίας 110.000 ευρώ.

Σε βάρος του 34χρονου εκκρεμούν καταδικαστικές αποφάσεις για απόπειρα εκβίασης από κοινού και κατ’ εξακολούθηση, παράνομη κατακράτηση, διευκόλυνση μεταφοράς αλλοδαπού, χρήση πλαστού πιστοποιητικού, μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο και παραβάσεις του Κ.Ο.Κ.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, ενώ η έρευνα για να εξακριβωθεί η συμμετοχή τους και σε άλλες αξιόποινες πράξεις συνεχίζεται.