ΕΛΛΑΔΑ

Δεμένα τα πλοία της ΝΕL

Δεμένα τα πλοία της ΝΕL

Από το μεσημέρι δεμένα είναι τα πλοία της NEL «Θεόφιλος» και «Κολοσσός, από συνδικαλιστές ναυτεργάτες, προκειμένου να μην επιτρέψουν την αναχώρηση των πλοίων.

Τα δρομολόγια των πλοίων της Ναυτιλιακής Εταιρείας Λέσβου, ήταν προγραμματισμένα για να αναχώρηση από το λιμάνι του Πειραιά στις 17:00 και στις 19:00 αντίστοιχα για Κω και Ρόδο.

Η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία, εκτός ότι ζήτησε την παρέμβαση του υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας με ανακοίνωσή της, προειδοποίησε χθες την συγκεκριμένη ναυτιλιακή εταιρία, διεκδικώντας την καταβολή αναδρομικών και οφειλομένων για τα πληρώματα της εταιρείας, βάσει των συλλογικών συμβάσεων εργασίας που υπεγράφησαν το 2010 και το 2011.

Οι συμβάσεις των ναυτεργατών, που προβλέπουν αυξήσεις 1,5% για το 2010 και 1% για το 2011, συμφωνήθηκαν στα τέλη Μαρτίου, μεταξύ της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας και του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας, ΣΕΕΝ, και υπεγράφησαν από τον πρώην Υπουργό Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας, Γιάννη Διαμαντίδη.

Από την πλευρά της η NEL, με σημερινή της ανακοίνωση, αρνείται ότι υπάρχει οποιαδήποτε οφειλή της εταιρείας προς τα πληρώματα και ότι θα εφαρμόσει τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας, οι οποίες «υπεγράφησαν από την ισχνή μειοψηφία της εργοδοσίας και επεβλήθησαν στις υπόλοιπες εταιρείες δια της βίας». Επίσης αναφέρει ότι θα διατηρήσει και το δικαίωμά της να προσφύγει δικαστικά για το θέμα.